Ted Cruz om Trump: - Bomber Danmark, hvis han bliver præsident

Kendt republikaner bruger Danmark til at svine konkurrent.

Fronterne er for alvor trukket om mellem Ted Cruz og Donald Trump, to af de republikanske kandidater i præsidentkapløbet i USA.

Og nu bliver Danmark bragt ind i fejden mellem de to kamphaner. Ted Cruz nævnte nemlig Danmark, da han forholdt sig til situationen, hvis Trump ender som præsident, på et pressemøde. 

- Vi risikerer at vågne op en morgen og så har Donald, hvis han er præsident, bombet Danmark, sagde Ted Cruz onsdag på et pressemøde.

Ikke første gang, at Danmark bliver nævnt 

Det er ikke første gang, at Danmark bliver nævnt i forbindelse med den igangværende valgkamp i USA.

Tidligere har den demokratiske kandidat Bernie Sanders nævnt Danmark som et land, som USA bør lære fra – i forbindelse med en TV-debat mellem de demokratiske kandidater.

Her svarede en anden demokratisk kandidat - Hillary Clinton, at hun elsker Danmark, men at USA ikke er Danmark.

Ekspert: Det handler om at udstille modstanderen

Ifølge Anders Agner Pedersen, der er redaktør på kongressen.com og følger den amerikanske valgkamp tæt, er det mere eller mindre tilfældigt, at Danmark endnu engang dukker op i den amerikanske valgkamp.

- De to (Cruz og Trump red.) har kaldt hinanden alverdens ting og betvivlet hinandens dispositioner. De ligger begge godt til lige nu, så de benytter enhver lejlighed til at tæske løs på hinanden, siger han og fortsætter.

- Lige nu handler det om, at udstille modstanderen som en dårlig leder, der kan gør vanvittige ting – som for eksempel at bombe Danmark – for at de selv tager sig godt ud, siger han.

Trump har sendt angreb den anden vej

Donald Trump har heller ikke ligget på den lade side i forhold til at kritisere sin store rival.

På Twitter sendte Donald Trump kaskader af angreb mod Cruz-lejren. Her kalder han det blandt andet et 'tyveri', og altså ikke en sejr til Ted Cruz, som løb med 27,7 procent af stemmerne mod Trumps 24,3 procent i Iowa.

Næste stop for de republikanske og demokratiske kandidater er staten New Hampshire næste tirsdag.

square to 16x9