Geert Wilders vil forsvare kvinder mod 'islamistiske testosteronbomber'

16x9
Geert Wilders forstår at gøre sig bemærket. Foto: Koen van Weel / Scanpix Denmark

Den kontroversielle politiker uddeler selvforsvarsspray til kvinder, der skal kunne forsvare sig mod muslimske mænd.

Den hollandske politiker Geert Wilders blander sig nu i den debat, der er opstået i kølvandet på de mange overgreb mod kvinder nytårsnat i Köln.

Denne gang vækker den kontroversielle partileder opsigt med et politisk stunt i den hollandske by Spijkenisse.

Her uddelte Wilders - omgivet af begejstrede tilhængere og nogle få demonstrerende modstandere - spraydåser med rød maling til kvinder, som ifølge Wilders havde brug for at kunne forsvare sig selv mod "islamistiske testosteronbomber", skriver Reuters.

Vil lukke grænserne

Wilders havde travlt med at trykke hænder og med at stille op til selfies med sine tilhængere, men havde også klart et budskab til den hollandske befolkning, der skal til valgurnerne til næste år.

Hvis han bliver valgt, lover han, at han vil "lukke grænserne øjeblikkeligt, så der ikke er flere asylansøgere, der kan rejse ind i Holland."

- Vi har ganske enkelt ikke råd til at tage imod flere. Et stort flertal i den hollandske befolkning ønsker det ikke, vi har ikke råd, og det gør blot vores folk og kvinder mere usikre, lød det fra Wilders.

Hård retorik mod muslimer

Han har igennem en årrække været kendt for sin opsigtsvækkende stil og for at lange hårdt ud efter indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed.

Det er også på den baggrund, at han flere gange har været i retten efter hårde udtalelser mod muslimer - herunder et ønske om at forbyde koranen. Udtalelser, der har skaffet Wilders mange fjender. 

Af samme årsag måtte Folkemødet på Bornholm sidste år skrue op for sikkerheden, da Wilders deltog. En beslutning, der endte med at koste mere end 25 millioner ekstra, sammenlignet med året før.

Står til stor fremgang

Geert Wilders og hans parti står ifølge Reuters til at få et særdeles godt valg til næste år. Partiet har i dag 12 pladser i det hollandske parlaments underhus, men kan ifølge den seneste Ipsos måling se frem til at få 32 pladser ved det kommende valg.