Paris-anklager: Vi har standset et nyt hold terrorister

Den gruppe, som fransk politi onsdag gik i aktion imod i den franske hovedstad, havde ifølge myndighederne planer om at begå et terrorangreb. - Et

Den gruppe, som fransk politi onsdag gik i aktion imod i den franske hovedstad, havde ifølge myndighederne planer om at begå et terrorangreb.

- Et nyt hold terrorister blev neutraliseret. Alle indikationer er, at de på grund af deres våben, organisatoriske struktur og deres beslutsomhed var en kommando, der kunne have slået til, siger statsanklageren i Paris, Francois Molins, på en pressekonference onsdag aften.

Inden da havde politiet stormet en lejlighed i Paris-forstaden Saint-Denis i jagten på flere gerningsmænd til det blodige attentat fredag aften i Paris, da 129 mennesker blev dræbt.

Anklageren sagde også, at man har fundet fire biler, som terroristerne brugte under angrebet. I en af dem fandt man en mobiltelefon. Herpå var en sms med teksten 'Nu er vi klar. Vi går i gang.' Det vides endnu ikke, hvem der har afsendt beskeden.

IS stod bag
Det var den militante bevægelse Islamisk Stat, der stod bag, og de franske myndigheder mener, at den belgiske islamist Abdelhamid Abaaoud havde udtænkt angrebet.

Det er onsdag aften ikke klart, om han var i den lejlighed, som politiet gik i aktion mod onsdag. Myndighederne siger, at otte personer er anholdt. Måske er tre dræbt.

En af dem er en kvinde, men politiet siger, at de dræbte ikke er identificeret. Kvinden sprængte ifølge oplysningerne sig selv i luften.

5000 skud affyret
Det var en langvarig og dramatisk aktion, der varede i flere timer. Molins siger, at politiet affyrede omkring 5000 skud ind i lejligheden.

En kilde tæt på efterforskningen siger, at den døde kvinde muligvis var en kusine til Abdelhamid Abaaoud.

Avisen Washington Post har citeret efterretningskilder for at sige, at Abaaoud blev dræbt under aktionen, men de oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.