Terrororganisationen IS tager ansvar for angreb

16x9

Følg udviklingen på TV 2 News Terrororganisationen IS siger ifølge nyhedsbureauet Reuters i et statement, at det er IS, der står bag fredag aftens

Følg udviklingen på TV 2 News

Terrororganisationen IS siger ifølge nyhedsbureauet Reuters i et statement, at det er IS, der står bag fredag aftens terrorangreb i Paris, hvor mindst 127 mennesker har mistet livet.

Det samme har Frankrigs præsident Francois Hollande fortalt på et pressemøde lørdag formiddag.

I terrororganisationens statement lyder det, at personer udstyret med selvmordsbælter og automatvåben udførte angrebene i Paris, hvor man tidligere havde studeret gerningsstederne.

En krigshandling
Francois Hollande kalder angrebet for en egentlig 'krigshandling', og ifølge præsidenten var terrorangrebet planlagt og organiseret af personer udenfor Frankrig, mens selve angrebet blev gennemført i samarbejde med personer i landet.

- Når vi er konfronteret med krig, må landet handle derefter, sagde Fransois Hollande på pressemødet uden at kommentere yderligere, hvad det indebærer.

IS hævder ifølge Reuters, at angrebene er organisationens respons på fornærmelser mod islams profet og luftangrebene mod 'islamisk stats territorie'.

Samtidig lyder det, at Frankrig fortsat vil være blandt terrororganisationens prioriterede mål, så længe landet fortsætter sin nuværende politik.