Prinsesse i engelsk mediestorm: Dyr har ikke rettigheder - de betaler jo ikke skat

16x9
Prinsesse Michael af Kent ved siden af Kronprinsesse Mary Foto: Scanpix

Prinsesse Michael af Kent, der er af tysk og ungarnsk oprindelse og en del af det britiske kongehus via sit ægteskab med prins Michal af Kent, har tru

Prinsesse Michael af Kent, der er af tysk og ungarnsk oprindelse og en del af det britiske kongehus via sit ægteskab med prins Michal af Kent, har trukket overskrifter i de engelske medier det seneste døgn. Årsagen er en udtalelse om dyrs rettigheder - eller mangel på samme - der har forarget mange læsere, der har kritiseret prinsessen på de sociale medier.

Årsagen til virakken skal findes i en kommentar om dyrs rettigheder på litteraturfestivalen i Henley, hvor prinsessen er citeret for at sige følgende:

- I dag hører vi hele tiden om dyrs rettigheder. Jeg er en stor dyreelsker og involveret i meget om det, men dyr har ikke rettigheder, slår hun fast i forbindelse med udgivelsen af sin nye novelle.

- Har ingen bankkonto
Hovedpersonen, der er forfatter og historiker, mener ikke, at dyr kan blive betragtet på den måde, som mange gør det i dag.

- De har ikke nogen bankkonto, de stemmer ikke. Vi har forpligtelser over for dyr, men at sige de har rettigheder? Du har kun rettigheder, hvis du betaler skat. Du gør dig fortjent til rettigheder, siger hun ifølge Huffington Post.

Prinsessen har tidligere vakt harme blandt den amerikanske dyrerettighedsbevægelse PETA, da hun - på trods af at være selvudnævnt dyreven - blev fotograferet iført en rigtig pels.

Denne udtalelse har også skabt opmærksomhed og opstandelse på Twitter - udover de mange overskrifter hos blandt andre The Guardian, the Telegraph, Daily Mail og Huffington Post.

Kritikken på Twitter kommer blandt andet fra komikeren Ricky Gervais, mens mange andre Twitter-brugere følger trop.

Læs mange flere reaktioner her