Nu er tandlæge nettets mest hadede mand: Han dræbte løven Cecil

Han er nok den mest forhadte person på internettet lige nu.

Han er nok den mest forhadte person på internettet lige nu. Den amerikanske tandlæge Walter Palmer har på Twitter fået sit eget hashtag #WalterPalmer, og det er ikke pæne ord, der ledsager opslag med hans navn: - Du burde tvinges at bære et løveskind og rende rundt i 40 timer i en nationalpark, mens jægere med armbrøster jager dig, lyder det i en af de barske kommentarer.

Walter Palmer poserer her ved en løve, han har nedlagt med sin armbrøst. Det skal understreges, at der ikke er tale om løven Cecil
Walter Palmer poserer her ved en løve, han har nedlagt med sin armbrøst. Det skal understreges, at der ikke er tale om løven Cecil Foto: Privatfoto

Walter Palmer er lagt for had og modtager de mange dødstrusler, efter han i går blev identificeret, som den jæger, der havde bestilt et drab på den berømte hanløve Cecil i Zimbabwe. Han skulle angiveligt have betalt 55.000 dollar, cirka 370.000 kroner, for at få lov til at dræbe løven med en pil fra sin armbrøst. Via en talsmand har Walter Palmer over for avisen The Guardian delvist indrømmet, at det var ham, der først på måneden dræbte løven.

- Sådan som jeg forstår det, tror Walter, at han måske har dræbt den løve, som omtales som Cecil, siger Walter Palmers talsmand. Walter Palmer har også i en skriftlig meddelelse beklaget drabet på løven.

Løb rundt i 40 timer med en pil i kroppen
Drabet på Cecil fandt sted den 1. juli. Den store hanløve blev lokket ud af nationalparken ved at spænde et dødt dyrt fast til en bil. Da Cecil var ført tilstrækkeligt langt nok væk fra parken, skød jægeren – angiveligt Palmer – løven med sin armbrøst.  Cecil overlevede dog angrebet og løb væk. 40 timer senere opsporede Palmer og hans hold Cecil, som blev skudt med en riffel. Løven blev fem dage senere fundet uden hoved og skind. Cecil var leder af to flokke med i alt seks løvinder, og han var far til 12 løveunger i Hwange National Park. Historien om drabet på Cecil har de seneste dage været tophistorie i mange medier verden over.

I USA har Walter Palmer angivelige forklaret over for politiet, at han var overbevist om, at hans guider i Zimbabwe havde sørget for alle de nødvendige tilladelser til at skyde løven. 

Det tror politiet i Zimbabwe nu ikke på. De ønsker også at afhøre den amerikanske tandlæge. De har i forvejen anholdt to personer i Zimbabwe, som de mistænker for at have hjulpet med drabet. De to personer bliver i dag stillet for en dommer og risikerer op til 15 års fængsel.

Der kan i Zimbabwe fås tilladelse til at skyde vilde løver, men ikke i nationalparken. Det er muligvis derfor Cecil i første omgang blev lokket ud af nationalparken. Ifølge politiet i Zimbabwe betyder det dog ikke noget, at drabet på Cecil er sket uden for nationalparken, når løven er blevet lokket ud. Walter Palmer står til fængselsstraf for krybskytteri, hvis han bliver udleveret og dømt i Zimbabwe. 

Walter Palmers klinik River Bluff Dentals side på Facebook er heller ikke længere tilgængelig. Til gengæld er der opstået mange sider på Facebook med navnet River Dental Bluff, hvor drabet på Cecil bliver fordømt
Walter Palmers klinik River Bluff Dentals side på Facebook er heller ikke længere tilgængelig. Til gengæld er der opstået mange sider på Facebook med navnet River Dental Bluff, hvor drabet på Cecil bliver fordømt Foto: Facebook

Også lagt for had i sin hjemby
Men Walter Palmer er som forsvundet fra jordens overflade. Han reagerer ikke på journalisters henvendelser, hans Facebook-profil er lukket ned, og hans tandlægeklinik i den lille by Bloomington i Minnesota har siden i går været lukket. Det er heller ikke muligt at besøge klinikkens hjemmeside.

I Bloomington er naboer til hans klinik også i oprør. - Det er afskyeligt. Han er ikke noget menneske, siger en Christopher Flugge. Efter han læste om sagen på Facebook, er han er gået hen til tandklinikken River Bluff Dental for at tale med Walter Palmer, men der er ingen på klinikken. Til gengæld har der været mange forbi og lagt et legetøjsdyr foran klinikken, eller de har hængt et opslag op på døren til klinikken. 

Flere af de lokale er overbeviste om, at klinikken aldrig åbner igen.  - De fleste er enige om det er slut med hans klinik, og han også selv er færdig, siger Mary Woodwart fra Bloomington.

Der er nu også startet en underskriftsindsamling, der kræver, at  Walter Palmer bliver straffet, og at Zimbabwe helt standser med at give tilladelser til at jage vilde løver uden for Hwange National Park. Flere end 330.000 har nu skrevet under på hjemmesiden Care2 petition under overskriften "Justice for Cecil"

Et udpluk af Walter Palmers tidligere jagtbytter lagt op på Facebooksiden Porcupine Creek Outfitters Ltd
Et udpluk af Walter Palmers tidligere jagtbytter lagt op på Facebooksiden Porcupine Creek Outfitters Ltd Foto: Facebook

Tidligere dømt for at have skudt en sort bjørn
Det er ikke første gang, at Walter Palmer, der er en kendt trofæjæger,  er i politiets søgelys for at have dræbt dyr uden, at han havde tilladelse til det.  I 2006 fik han en bøde på 3.000 dollar og ét års betinget fængsel for at have skudt en sort bjørn uden for det officielle jagtområde i Wisconsin. 

Herunder kan du se et lille udpluk af de mange hadske kommentarer på Twitter: