Se klippet der får nettet til at gløde: Her smider Obama gæst ud af Det Hvide Hus

- Hør lige her. Du er i mit hus.

- Hør lige her. Du er i mit hus. Skam dig!

Ovenstående videoklip, hvor Obama skælder en gæst ud bliver flittigt delt og kommenteret på de sociale medier, for den amerikanske præsident Obama er normalt en meget tålmodig mand. Han har gennem sin tid som præsident måtte lægge ører til mangt og meget, men i aftes fik han nok, da en gæst i Det Hvide Hus afbrød hans tale.  

I anledningen af, at det er den årlige LGBT Pride Month, hvor der er fokus på lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle, havde Obama inviteret til en reception i Det Hvide Hus. I år en vigtig måned for især for de homoseksuelle, da den amerikanske højesteret skal tage stilling til om de stater i USA, der stadig forbyder homoægteskaber, fortsat kan opretholde forbuddet. 

Obama var netop begyndt at tale om LGBT's (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle) borgerrettigheder, da en af gæsterne i salen afbrød ham.

I første omgang tog Obama det roligt og bad personen om at vente.

Men det vil fredsforstyrreren ikke. Personen, der efterfølgende er blevet identificeret som en transkønnet immigrant, der krævede at andre transkønnede, der ifølge fredsforstyrreren sad fængslet, blev løsladt. 

- Det er mangel på respekt, når man bliver inviteret hjem til nogen..., nåede Obama at sige inden han atter blev afbrudt.

Alligevel fortsatte Obama i diplomatiske vendinger:

- Du får ikke et godt svar fra mig, når du afbryder mig på den måde.

Men efter yderligere tilråb fra personen i salen fik Obama nok.

- Du burde skamme dig. Du burde ikke gøre det her, sagde Obama, inden han bad sikkerhedsvagterne om at eskortere den højtråbende transkønnet person ud.

Den amerikanske højesterets afgørelse om homoægteskaber ventes at komme i dag eller fredag. 

Det er allerede tilladt for personer af samme køn at indgå ægteskaber i 36 af USA’s 50 stater, og undersøgelser viser at 57 % af amerikanerne går ind for, at homoægskaber gøres lovlige i alle stater.

Her har nogle af gæsterne til Obamas reception taget en selfie og lagt ud på Twitter: