Obama: Amerikansk IS-gidsel er død

16x9
Kayla Mueller blev 26 år. Foto: Scanpix

USA's præsident, Barack Obama, siger at han har fået besked om, at den 26-årige hjælpearbejder Kayla Jean Mueller er død. Det skriver Reuters.

USA's præsident, Barack Obama, siger at han har fået besked om, at den 26-årige hjælpearbejder Kayla Jean Mueller er død. Det skriver Reuters. Hun var gidsel hos Islamisk Stat.

 - Uanset hvor længe det tager, vil USA finde og retsforfølge de terrorister, der er ansvarlige for Kaylas fangenskab og død, siger præsidenten.

Ifølge Islamisk Stat blev Kayla Jean Mueller begravet under murbrokker, da et jordansk fly bombede en bygning i den syriske by Raqqa.

Mueller, som var hjælpearbejder i Syrien, blev taget som gidsel i august 2013. Det har tidligere været fremme, at Islamisk Stat angiveligt havde krævet en løsesum på 6,6 millioner dollar for hendes løsladelse.

Ifølge Muellers forældre i Arizona rejste Kayla Mueller i december 2012 til den tyrkisk-syriske grænse for at arbejde for Dansk Flygtningehjælp og den humanitære gruppe Support to Life.

Det har tidligere været nævnt, at Kayla Jean Mueller arbejdede for Dansk Flygtningehjælp. Det afviser organisationen dog på sin hjemmeside:

"Kayla Jean Mueller var ikke ansat i Dansk Flygtningehjælp, selvom det på et tidspunkt fremgik sådan af nogle nyhedshistorier. Kayla Mueller arbejdede for en lokal, tyrkisk organisation, som Dansk Flygtningehjælp har samarbejdet med," skriver de.