IS krævede 745 mio. kroner for Foley

16x9
James Foley blev 40 år Foto: Polfoto

 Gidseltagerne fra Islamisk Stat (IS) krævede 100 millioner euro (745 millioner kroner) i løsesum for James Foley, hvis henrettelse forleden blev offe

 Gidseltagerne fra Islamisk Stat (IS) krævede 100 millioner euro (745 millioner kroner) i løsesum for James Foley, hvis henrettelse forleden blev offentliggjort på video af den islamistiske gruppe, bekræfter en talsmand for GlobalPost, ifølge CNN.

James Foley var free-lance journalist for GlobalPost. Philip Balboni, bestyrelsesformand og topchef hos Global Post har fortalt Wall Street Journal, at kidnapperne også forlagte penge fra Foleys familie.

Balboni vil ikke oplyse, hvordan GlobalPost reagerede på kravet fra IS, men siger at al kommunikation mellem IS og GlobalPost blev delt med de relevante myndigheder.