FN fordømmer Israel

16x9
Ban-Ki Moon Foto: Scanpix

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer søndag Israels angreb i Gaza.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer søndag Israels angreb i Gaza. Han kræver, at Israel gør mere for at undgå civile tab ifølge nyhedsbureauet AFP.

Derfor indkaldes FN's sikkerhedsråds 15 medlemmer til møde klokken 3.30 natten til mandag dansk tid for a drøfte situationen.

- Mens jeg var på vej til Doha, var dusinvis flere civile, herunder børn, blevet dræbt i israelske militærangreb i Shejaia. Jeg fordømmer denne grusomme handling, siger Ban Ki-moon.

Mødet er kommet i stand på opfordring fra Jordan, der i øjeblikket er medlem af Sikkerhedsrådet, efter den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas tidligere søndag krævede rådet indkaldt omgående.

Det siger kilder til nyhedsbureauet AFP.

Søndag mødtes Abbas angiveligt med lederen af Hamas-bevægelsen, Khaled Meshaal, i Qatar for at finde en løsning på den snart to uger lange konflikt i Gazastriben. Efter mødet indkaldte han FN-landene.

- Situationen er uacceptabel, siger han og beskriver de israelske angreb som "forbrydelser mod menneskeheden".
 Søndag blev den blodigste dag i konflikten i fem år, efter at over 100 palæstinensere mistede livet i Gaza, mens Israel oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt.

Israel bør "udvise størst mulig tilbageholdenhed", siger Ban Ki-moon under et besøg i Mellemøsten.

Dødstallet i Gaza søndag voksede efter de fortsatte kampe mellem militante palæstinensere og israelske styrker, og er nu oppe på 500.

Søndag blev den blodigste dag i konflikten på Gaza, hvor over 100 palæstinensere dræbt under det israelske militærs angreb på Gazastriben.