Supermarkedskæde fjerner "anti-hjemløse" metalpigge

Metalpigge, der skal holde hjemløse væk fra at sove bestemte steder, har den seneste uge vakt stor debat i England, efter englænderen Andrew Horton tw

Metalpigge, der skal holde hjemløse væk fra at sove bestemte steder, har den seneste uge vakt stor debat i England, efter englænderen Andrew Horton tweetede billeder af pigge ved en boligblok i London.

Forargelsen over foranstaltningen har været stor på de sociale medier, og organisationer, der hjælper hjemløse i London, har kritiseret det "anti-hjemløse" tiltag, ligesom Londons borgmester, Boris Johnson, har været ude og fordømme dem.

Den britiske supermarkedskæde Tesco har nu taget konsekvensen af kritikken og truslen om en demonstration foran en Tesco-butik i London, hvor der er placeret metalpigge. De bliver fjernet ved butikken, selvom de i virkeligheden blot sørger for, at såkaldt "antisocial adfærd" som druk og rygning ikke finder sted der, lyder det fra Tesco.

Alligevel har supermarkedskæden altså valgt at fjerne de udskældte pigge, hvilket forklares ved, at de ønsker at imødegå bekymringerne hos folk, ”der forstår dem (metalpiggene, red.) som anti-hjemløse foranstaltninger”, skriver The Independent.

Metalpiggene er ifølge det britiske medie Sky dukket op i England gennem det seneste årti i takt med, at antallet af hjemløse steget, og i London er antallet af hjemløse alene inden for de sidste tre år steget med 75 procent.

Tv2.dk spurgte i søndags sites brugere, om de ”anti-hjemløse” pigge er i orden. Ind til nu har 3689 stemt, og tallene viser, at 64 procent er imod piggene. 32 procent er for, mens de sidste 5 procent ikke ved, hvad de skal svare.

Giv selv din mening til kende i afstemningsboksen - og deltag i debatten på TV2 Nyhedernes Facebook-side:

Hvad mener du? Er det okay at placere pigge for at holde hjemløse væk?

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Sunday, June 8, 2014