Betal to millioner og skyd et næsehorn

16x9
Sort næsehorn (arkivfoto) Foto: Scanpix

En ukendt rigmand har betalt 350.000 dollar (næsten to millioner danske kroner) på auktion for at få lov til at skyde et fredet afrikansk næsehorn. T

En ukendt rigmand har betalt 350.000 dollar (næsten to millioner danske kroner) på auktion for at få lov til at skyde et fredet afrikansk næsehorn.

Tilladelsen til at skyde et sort næsehorn i den afrikanske stat Namibia blev sat på auktion i Dallas safari Club i Texas lørdag aften. Auktionen blev gennemført under store sikkerhedsforanstaltninger på grund af demonstrationer udenfor og dødstrusler med medlemmer af jagtklubben.

Mere end 80.000 mennesker har skrevet under på protester mod, at det fredede dyr skal skydes.

-Denne auktion siger til resten af verden, at en amerikaner vil betale hvad som helst for at få lov til at skyde deres dyrearter. Det gør faktisk drabet på et truet dyr til en begivenhed, siger Jeffrey Flocken fra den amerikanske dyreværnsorganisation IFAW til nyhedsbureauet AP.

Direktøren i Dallas safari Club, Ben Carter, har forsvaret auktionen med, at alle pengene vil gå til naturbevarelse i Namibia. Og at det dyr, der skal skydes, i øvrigt er et gammel han-næsehorn, der ikke længere har nogen betydning for avlen af næsehorn.

I alt regner man med, at der er omkring 4000 sorte næsehorn og omkring 20.000 hvide næsehorn tilbage i verden. Den største bestand af sorte næsehorn findes i Namibia. Her lever omkring 1800 næsehorn, de fleste i den store naturpark Etosha. Den namibiske stat tillader hvert år tre næsehorn at blive skudt for at fjerne uønskede, aggressive eller gamle dyr fra bestanden.

Den største trussel mod bestanden af næsehorn kommer fra krybskytter, der dræber næsehorn for at få fat i deres horn. I lande som Kina og Vietnam bruger man pulveriseret horn fra et næsehorn som medicin mod en række sygdomme. Her kan et kilo pulveriseret horn sælges for hvad der svarer til 350.000 danske kroner.