Den nye LED-konge

Det kan godt være det er Samsung, der har fanget danskernes interesse, når det kommer til fladskærme i dag, men LG har taget noget af et skifte fra fo

Det kan godt være det er Samsung, der har fanget danskernes interesse, når det kommer til fladskærme i dag, men LG har taget noget af et skifte fra for nogle år tilbage at være et umådeligt kedeligt brand til i dag hvor de virkelig har fået taget sig sammen på både funktions- og design-siden. 

Se bare deres nye LED-fladskærm LM960v, som slår mange af sine konkurrenter på det meste. Vi har haft det forbi redaktionen, og havde meget svært ved at slippe det igen.

DESIGN

Nu er fjernsynsskærme ikke det nemmeste at lave et radikalt anderledes og fremtrædent design, men det er alligevel lykkedes LGs design-team at tage sig sammen og leverer et af tidens absolut flotteste skærme. 

Årsagen skal ikke findes i den tynde ramme, som ellers indrammer den farverige LED-skærm rigtig godt, og får skærmen til at gå helt ud til kanterne. Men den skal derimod findes i de andre detaljer. Som eksempelvis selve rammen, som er af børstet stål. Det ser utrolig flot ud, og klæder en skærm ikke at være beklædt i gennemsigtigt eller sort plastik.

[image:fid:41311]
Kanten er i børstet stål og får rammen til at være en af de pæneste på markedet i øjeblikket. 

[image:fid:41321]
Foden er sådan monteret, at når skærmen står fremme ligner det næsten at den svæver af sig selv. Det er lige før man ikke har lyst til at hænge skærmen op på væggen

Samtidig er foden en mindre genistreg. Selv om de fleste fladskærms-kunder vel i dag hænger deres skærm op på væggen, så er foden her værd at bemærke. Den får nemlig skærmen til at fremstå som svævende, så man for næsten lyst til at droppe vægbeslaget og lade den stå frit fremme. 

SÅDAN VIRKER DET

LGs skærm er selvfølgelig af den opkoblede slags, der hos LG hedder Smart TV. Det betyder, at den er udstyret med en app-platform, hvor man kan se vejret, gå på diverse sociale medier og som noget helt nyt også tilgå en verden af 3D - helt gratis.

[image:fid:41312]
Som alle de andre er der selvfølgelig også en app-platform

[image:fid:41313]
En genvej til de mest brugte apps

Selve platformen har de almindelige apps, som vi kender i dag, der tæller Headweb, Viaplay, Twitter, Facebook og så videre. Men så er der 3D World, der er en form for Youtube-kanal, bare udelukkende med 3D-indhold, så dine 3D-briller ikke går til spilde. 

Og i LGs tilfælde er der tale om passiv 3D, der betyder, at de ikke har batteri og derved heller ikke er særlig tunge eller besværlige - de ser bare uhyggelig grimme ud. Der var en kort periode, hvor LG havde lavet 3D-briller i ren Ray ban-stil, men man har så valgt en mere 50'er husmor-stil i stedet…

LG har for nylig købt 50 procent af medie-software-firmaet Plex, der betyder, at det er integreret i skærmen. Smart hvis du har alle dine film liggende på en server eller digitalt et sted. Plex kategoriserer og opsætter filmene i en flot database med billeder og infotekst hentet fra nettet, så man man nemt kan få en flot og overskuelig filmsamling direkte på skærmen.

VI ELSKER

Plex er blandt vores favorit-tjenester, så det er dejligt at se hvordan tv-producenter som LG kan få gjort brug af tjenesten til både deres og brugerens fordel. Det er uhyre nemt første gang du sætter fjernsynet op og kobler eksempelvis en netværksharddisk til. Der er en indholds-platform, hvorfra den hurtig registrerer om der er tilgængelige eksterne harddiske på samme netværk.

[image:fid:41322]
Skarp kvalitet med backlit LED

Herfra kan man så se sine film, se de mest populære og meget andet, der gør det en leg at rode rundt på harddisken. Hvis du skulle være en af dem, der har mange harddiske på netværket, eller der måske er noget indhold, som du måske ikke vil have børnene (eller konen) skal se, så kan man gøre det muligt at gemme indhold væk.

Som en videreudvikling er det fedt at se, at LG har gjort noget ved deres Magic Remote, der sidste år var en fin tilføjelse, men den manglede en del. Det gør den så ikke i år. Den har blandt andet fået langt flere knapper og features, så den kan nemt bruges som din primære fjernbetjening. 

[image:fid:41317]
Magic Remote er nem at bruge og gør webbrowsing på skærmen til en leg

Det er eksempelvis utrolig smart på hele app-platformen, hvor webbrowsing for første gang er behageligt på en fladskærm. Det skyldes det ekstra lille scroll-hjul, som fjernbetjeningen har fået. Det kan både bruges, når man scroller ned over websider, men kan også bruges til at bladre igennem apps, billeder eller andet. Klart en stor forbedring. 

Og så kommer vi jo ikke uden om skærmens kvalitet. Det er backlit LED, der blandt andet giver et lysere og skarpere billede. I forhold til Samsungs seneste version vi havde forbi, så er der dog også mere mætning i billedet i form af kontrast og lysforhold. De nye LED-skærme har en tendens til at være for skarpe og farverige, men det er nedtonet en smule på LGs skærm.

Ofte er det sådan med fladskærme at lyden ikke har nok at spille fra, så den enten bliver hul eller komplet flad. Her har LG dog givet højtalerne et hak opad, så der både er bund i bassen og kant på diskanten. Uden at være helt blæst væk, så er højtalerne godkendt. 

Vi HADER

Selv om Magic Remote er en gave tip fjernsyns-browsing, så er LG ikke særlig gode til at udnytte app-potentialet. Der mangler i øjeblikket ordentlig indhold, hvor eksempelvis Angry Birds ikke var tilgængeligt i testperioden. En mindre detaljer i betragtning af at apps på fladskærme stadig ikke er noget vi danskere egentlig gider beskæftige os med i øjeblikket, men det ændrer sig. 

[image:fid:41318]
Vi så gerne lidt flere apps. Det er kedeligt at være på app-platformen indtil videre

Dog er hele tv-branchen ramt af disse mangler på Smart TVs. Der er vitterlig ikke den store grund til at begive sig ud i hele web-interfacet indtil videre, hvor det vildeste er 3D World - og det er kun skægt en lille halv time, mens du venter på Dagens Mand skal gå på.

Generelt er det en skærm, der er svær at blive sur på, men det skyldes også at alt bare spiller på den, og du så også betaler for gildet. I denne tid er LGs fladskærm en tand for dyr. I betragtning af at den skal kæmpe sig op ved siden af Samsungs 8000-serie, der ligger godt 7-8.000 kroner længere nede i pris, så er en pris fra 25.000 kroner i dagens fladskærmsbillede simpelthen for dyrt. 

BEEPS DOM

Men hvis man har pengene og man alligevel gerne vil have en skærm der lige har den ekstra faktor, så er LG 960v klart et LED-bud værd. Sammen med Plex-integrationen, Magic Remote og en hurtig indmad får man noget ud over bare en skarp skærm med god lyd. 

Dog er Samsung fladskærme stadig et hit og pris er i dag alfa omega for mange af os. Det kan vi ikke komme uden om. Så indtil LG får mulighed for at sætte priserne lidt ned, fyre lidt mere op under de danske apps på app-platformen og ellers bare blive ved med at se lækre ud, så er vi klart solgte.