Rude flækkede i luften - fly med 29 passagerer måtte vende om til Billund

16x9
Et fly fra British Airways måtte mandag morgen sikkerhedslande på grund af en sprække i forruden. Arkivfoto. Foto: Neil Hall / Ritzau Scanpix

Det skete helt udramatisk, understreger Sun-Airs kommercielle direktør.

Et rutefly med afgang fra Billund Lufthavn mod Oslo nåede kun lige at komme i luften, før det måtte vende om og foretage en såkaldt 'sikkerhedslanding' i lufthavnen på grund af en flækket rude.

Det fortæller Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air, der står for British Airways' afgange fra Billund, til TV 2. 

- Flyet letter klokken 7.50, men efter et par minutter opdager en af piloterne, at en rude i venstre side af cockpittet er flækket, så de vender roligt om at lander i Billund igen, forklarer han til TV 2 og uddyber, at alt er foregået helt efter proceduren.

Han oplyser i øvrigt, at sprækken på intet tidspunkt har udgjort en risiko for hverken personale eller de 29 passagerer, der var ombord på flyet. En sådan rude består nemlig af fire lag, og det var kun et enkelt af dem, der var bøvl med. 

- Det var ganske udramatisk, lyder det fra direktøren.

Flyet blev dernæst udskiftet med et nyt, og passagererne kunne atter sætte sig til rette med kurs mod Oslo. Flyet med den sprækkede rude blev sendt på værksted og er nu ved at blive fikset. 

Flyets rute ifølge flightradar24.com.
Flyets rute ifølge flightradar24.com. Foto: flightradar24.com

Kristian Tvergaard fortæller. at det er en sjældenhed, at den slags flækker opstår, men at det ikke er noget større problem at få repareret.

Situationen har ikke resulteret i forsinkelser for andre end de 29 passagerer.