Sådan går du skjult på Facebook og Instagram

På Facebook har man længe kunne tjekke, hvornår andre brugere er aktive på tjenesten. Instagram er kommet med samme funktion. Sådan slår du det fra.

Er du også godt træt af, at andre kan se, hvornår du sniger dig til fem minutter på de sociale medier?

Det kan man nemlig på Facebook. Og nu har Facebook i al stilhed valgt at implementere en lignende funktion på deres anden populære tjeneste Instagram.

Her kan andre nu se, hvornår du sidst var på Instagram – helt ned til de enkelte minutter. Du kan også se, hvornår andre er på, og det skulle give et incitament til netop at bruge tjenesten meget mere, som formentlig er Facebooks mål.

Aktivitets-status, som funktionen hedder, er som standard slået til på begge tjenester, men du kan heldigvis nemt slå det fra.

Sådan slår du det fra: Facebook

På Facebook er det primært Facebook Messenger, der er synderen. Her kan du under listen ’Aktive’ se, hvem der er online. Alle dem med en grøn prik ud for deres navn er til stede på tjenesten samtidig med dig.

Hvis du ikke vil vise andre, hvornår du er aktiv – eller ikke interesserer dig for, hvornår andre er det, så skal du trykke på ’Personer’ nede i menulinien i højre hjørne. Tryk derefter på ’Aktiv’. Ved siden af dit navn er der en aktiveringsknap.

Hvis du slår den fra, kan du nu være på, uden at andre ser det.

Sådan slår du det fra: Instagram

På Instagram er funktionen ny. Den er dukket op under Direct – de direkte beskeder, man kan sende til hinanden, og som man kan tilgå fra papirsfly-ikonet oppe i højre hjørne.

Hvis du vil have det slået fra, skal du bevæge dig ned på person-ikonet nede i højre hjørne. Her kommer du ind på din egen profil. Tryk nu på de tre prikker oppe i højre hjørne (…).

Det er dine indstillinger på Instagram. Lidt nede på listen finder du menupunktet ’Vis aktivitetsstatus’. Slå det fra og du er nu mere inkognito på Instagram.