Facebook laver chat-funktion til børn under 12 år

16x9
Facebooks hovedkvarter. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / Scanpix Denmark

Messenger Kids tillader børn at komme i forbindelse med andre under forældrenes overvågning.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har Facebook mandag løftet sløret for en ny version af Messenger-applikationen for børn, som skal sørge for, at børn under 12 år kan komme i kontakt med andre under forældrenes tilsyn.

Messenger Kids bliver rullet ud på Apple IOS mobiludsyr i USA på testbasis som en videochat og en besked-applikation.

Ifølge AFP siger Facebooks projektchef Loren Cheng, at Facebook har lavet Messenger Kids, fordi "der er et behov for en besked-applikation, som lader børnene komme i forbindelse med de mennesker, de holder af, men også har den grad af kontrol, forældrene ønsker".

Ifølge Facebook er den nye app målrettet mod børn i alderen 6 til 12 år. Den tillader forældrene at have kontrol over kontaktlisten, og den tillader ikke børnene at komme i forbindelse med nogen, forældrene ikke godkender.

Børn omgår krav om alder

Facebook har designet den nye app, fordi mange børn går på nettet uden sikkerhedsforanstaltninger.

 - Mange af os hos Facebook er selv forældre, og det ser ud som om, vi ikke var de eneste, da vi indså, at vores børn gik online tidligere og tidligere, hedder det i en udtalelse fra den sociale mediegigant.

Facebook citerer en undersøgelse, som viser, at 93 procent af alle børn mellem seks og 12 år i USA har adgang til tablets og smartphones, og at to tredjedele af dem selv har en smartphone eller tablet.

- Vi ønsker at sikre, at de oplevelser, vores børn har med at bruge teknologi, er positive, mere sikre og alderssvarende. Og vi tror på, at det at undervise børnene i at bruge teknologi positivt vil give dem bedre oplevelser senere i livet, lyder det fra Facebook.

Facebooks regler kræver. at børn skal være mindst 13 år for at oprette en Facebook-profil, men det menes, at mange omgår de restriktioner.