Twitter giver dig dobbelt så meget plads fra i dag

16x9
. Foto: LOIC VENANCE / Scanpix Denmark

Den sociale medie-platform Twitter giver nu brugerne mulighed for at skrive 280 karakterer i et tweet.

Nu kommer Twitter de brugere i møde, der bare ikke har plads nok til at udtrykke lige præcis det, de gerne vil.

Hidtil har det nemlig maksimalt været muligt at bruge 140 tegn i et tweet, som de korte beskeder, man kan sende på Twitter, kaldes.

Men det er altså slut nu. I stedet får brugerne dobbelt så meget plads at boltre sig på i de 40 sprog, som Twitter understøtter. Kun japansk, koreansk og kinesisk er undtaget.

De fleste bruger ikke muligheden

I september begyndte platformen at teste de længere beskeder på 280 tegn blandt en lille gruppe brugere.

Det viste sig, at da nyhedens interesse havde lagt sig, så brugte kun en lille del af de privilegerede brugere den nye mulighed.

Kun fem procent af tweetene var således på mere end 140 tegn. Og kun to procent var over 190 tegn.

Skulle passe i en sms

Da japansk, koreansk og kinesisk kan formidle mere information med færre tegn, har Twitter besluttet ikke at ændre mulighederne for disse sprog.

Beslutningen om at ændre antallet af tegn betyder en markant ændring af et grundlæggende vilkår på Twitter. Tegngrænsen har således ikke rykket sig, siden platformen gik i luften i 2006.

Årsagen, til at antallet oprindeligt landede på 140, var, at Twitters grundlæggere ville have, at et tweet skulle kunne være i en sms. En sms kan indeholde 160 tegn, og det passede derfor med et brugernavn plus de - indtil nu - magiske 140 tegn.