Apple fyrer ansat efter datterens iPhone-video går viralt

16x9
Apples nye smartphone-flagskib iPhone X i midten. Foto: JUSTIN SULLIVAN / Scanpix Denmark

Datteren filmede sin fars spritnye iPhone X, og nu har firmaet, der er kendt for sin strikse sikkerhedspolitik, angiveligt fyret faren.

Computergiganten Apple har fyret en ingeniør, fordi hans datter filmede og offentliggjorde en video af den spritnye iPhone X, der stadig ikke er kommet i handlen. Det skriver flere amerikanske medier - heriblandt Gizmodo.

Familien Peterson spiste frokost på Caffé Macs i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien. Her viste han datteren Brooke Amelia Peterson sin nye iPhone, som han havde fået, fordi han angiveligt har været med til at udvikle den.

Brooke Amelia Peterson legede med farens iPhone under frokosten, og filmede nogle af telefonens nye funktioner. Klippet lagde hun efterfølgende på YouTube, hvor videoen er blevet set af flere end 1,3 millioner mennesker.

Striks sikkerhedspolitik

Apple er kendt for at have en meget striks sikkerhedspolitik omkring deres produkter – især dem, der endnu ikke er blevet lanceret.

Ifølge tech-magasinet Engadget har Apple et generelt forbud mod at optage video i hovedkvarteret for at undgå læk af firmahemmeligheder.

Desuden skulle netop Caffé Macs, hvor Brooke Amelia Peterson optog videoen af farens iPhone X, være et privat område, hvor firmaets ansatte kan tale frit om dette og hint uden at skulle frygte at blive fanget på video.

I Brooke Amelia Petersons video viser hun blandt andet, hvordan man navigerer rundt på den nye iPhone, der er den første iPhone uden en fysisk hjem-knap. Desuden viser hun, hvordan de animerede emojis - de såkaldte animojis - tager sig ud.

Bærer ikke nag

I en ny video forklarer Brooke Amelia Peterson, hvorfor hun valgt at offentliggøre iPhone X-videoen, og at hun er ked af, at hendes far er blevet fyret fra Apple for at have forbrudt sig mod firmaets sikkerhedspolitik.

Her fortæller hun også, at hun fjernede videoen, så snart Apple bad om det, men da var det allerede for sent, og faren havde mistet sit betroede job hos Apple.

Hun bedyrer dog, at hverken hende eller faren bærer nag over for Apple.