Samsung klar med årets største mobil-nyhed - kan genkende dit ansigt

Samsung står for årets indtil videre helt store smartphone-nyhed i form af Samsung Galaxy S8. Vi har taget et kig nærmere på modellen.

Den 28. april kan danskerne få glæde af den nye smartphone fra Samsung kaldet Galaxy S8. 

Modellen har flere features, som gør den interessant i forhold til konkurrenterne og ikke mindst i forhold til den tidligere version, S7. Vi gennemgår her otte punkter, hvor Samsung Galaxy S8 kunne gøre en forskel.

Samsung Galaxy S8

Skærmen

Man kommer ikke udenom skærmen. Den er stor - faktisk langt større end iPhones. Men samtidig virker mobilen mindre i hånden.
Som dens forgængere går skærmen helt ud til kanten på en elegant måde, der betyder, at kanterne er nærmest ikke-eksisterende.

Usynlig hjem-knap

Der er ingen fysisk hjem-knap på telefonen. Derimod er den virtuel og med feedback. Det vil sige, at nederst på skærmen giver touch-området lette vibrationer, når du trykker.

Lille stærk chip

Chippen i mobilen er helt nede på 10 nano-meter, der blot betyder, at der er plads til en masse anden indmad i telefonen. Ligeledes virker den hurtig i apps og menuer.

DeX

DeX er en lille mobilholder, som skal købes seperat. Den gør det muligt at omdanne selve telefonen til en fuldblods-laptop. Her kan man få hele mobilens indhold op på en skærm og lade mobilen fungere som en computer. Indtil videre er det stadig Android, den vil køre på, men man vil kunne køre udvalgte Windows-programmer op på en større skærm.

Ansigtsgenkendelse

Mobilen kan åbnes op med dit ansigt, så du ikke behøver bruge dit fingeraftryk. Det fungerer hurtigt og nemt.

Mobile HDR

HDR er fladskærmenes helt store force. Det giver bedre billeder med mere lys og detaljer. Det er nu også kommet i en mobiludgave, der betyder, at Samsungs skærm skulle kunne vise flotte UHD-billeder fra eksempelvis Netflix.

Bixby

Det er Samsungs svar på en robot-assistent ala Siri og Google Now. Her vil man kunne få svar på diverse spørgsmål, åbne funktioner op og ellers få hjælp til hverdagen på mobilen. Desværre er Bixby indtil videre ikke på dansk.

Auto-fokus på frontkameraet

Hvis du har brug for det oplagte selfie, så kan du nu få hjælp af frontkameraets autofokus, der er markedets første.

Samsung Galaxy får en pris fra 6.199 kroner.