Har du spottet Batmobilen i København? - Her er historien bag

16x9
Batmobilen fra det saudiarabiske Team Galag foran Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv i København inden turen gik videre mod Geneve. Foto: Reddit / Reddit

Det er en flok bilgale entusiaster, der står bag den imponerende kopi af Batmobilen, danskerne har kunnet se i Københavns gader de seneste dage.

Hvis du synes, du har set tegneseriehelten Batmans bil i København de seneste dage, er det ikke dine øjne, der er noget galt med.

Den imponerende kopi af Batmobilen blev senest set foran Hotel D'Angleterre i København, hvor bilens chauffør, som kommer fra Team Galag - en Saudi Arabisk gruppe af bilentusiaster, formentlig holdt en tiltrængt pause, inden turen gik videre mod Bruxelles.

- Vi kan desværre hverken udtale os om vores gæster eller deres eventuelle køretøj, skriver Signe Thorup, PR-manager for Hotel D'Angleterre i København.

Men hun henviser til et opslag på Instagram fra Team Galag.

- Det tog lidt tid, men endelig lykkedes det - vi er i København. I morgen får vi en fantastisk tur, skriver Team Galag søndag.

På vej til biludstilling i Geneve

Bilentusiatserne fra Team Galag har tidligere deltaget i det berømte Gumball 3000 Rally, et bilræs for luksusbiler, som TV 2 Zulu har haft en serie om.

Nu er Batmobilen på vej til en stor biludsilling i Geneve i Schweiz, som starter på torsdag. Næste stop for Batmobilen er Bruxelles mandag aften, fremgår det blandt andet af et Facebook-opslag fra Team Galag.

Another night in Copenhagen and now we make our way to the next destination and a 12 hour drive 😞(📸 by @frederikemborgphotography) #teamgalag #batmobile #RoadToGeneva

Posted by Team Galag on Monday, March 6, 2017

Forbipasserende i København er ikke de eneste, der har spærret øjnene op, når de har set Batmobilen. Gennem de seneste år har bilen også vakt opsigt blandt bilentusiaster. I Youtube-videoen herunder kan du se Team Galags egen video om bilens deltagelse i Gumball 3000 årgang 2016.

Ifølge bil-bloggen Autoblog.com ser bilen ikke bare imponerende ud, den er også et monster af fart og kraft med en Lamborghini-motor under den usædvanlige motorhjelm. Topfarten er 320 kilometer i timen, acceleration fra 0-100 kilometer i timen på 3,9 sekunder og cirka 550 hestekræfter.

Ifølge Autoblog.com har konstruktøren af Batmobilen tidligere arbejdet 15 år for Koenigsegg, et anerkendt svensk firma, der også fremstiller dyre sportsbiler i luksusklassen til rigmænd.

I Danmark fremstiller Zenvo luksusbiler i millionklassen med topfart på den rigtige side af de 300 kilometer i timen.