Ups: Her afslører Google-bilen sig selv som fartbølle - lige foran politiet

16x9
Man må maksimalt køre 50 km/t på denne strækning, men Google-bilens eget kamera viser, at bilen kørte 63 km/t, da den susede forbi fartmåleren. Foto: Google

Både i Danmark og i resten af verden har Google-bilernes kameraer optaget i utroligt mange timer - og det har ført til nogle uheldige episoder.

Når man sætter et kamera på toppen af en flåde biler og kører det meste af verden rundt, så kan man få optaget lidt mere, end man havde regnet med.

Googles Street View-projekt går ud på at dokumentere virkeligheden i øjenhøjde, og de ukritiske kameraer har ofte vist lidt for meget, hvilket er blevet udnyttet af kække spøgefugle - det kan du se nogle eksempler på længere nede i denne artikel.

Street View-chaufførerne, som du kan møde én af her, kan imidlertid også selv blive udstillet på billederne, når fartmålerne afslører, at foden har hvilet lidt for tungt på gaspedalen.

Har du også spottet sjove situationer fra Google-bilens tur rundt i Danmark? Send os link til dine eksempler på esch@tv2.dk.

Kører for stærkt - lige foran politiet

En fartmåler på Volderslevvej ved Odense afslørede for eksempel i 2009 Google-bilen i at køre 63 kilometer i timen på en vej, hvor det ikke er tilladt at køre mere end 50. Endda lige for snuden af politiet. Du kan se situationen på Google Maps her.

Ups: Her går det lidt for stærkt lige foran politiet.
Ups: Her går det lidt for stærkt lige foran politiet. Foto: Google

For stærkt igen

Et par år senere var den gal igen, da Google-bilen kom forbi Adsbøl i Sønderjylland. Her afslører bilen igen sig selv i at køre for hurtigt, og utroligt nok afslører fartmåleren igen, at bilen kører 63 km/t i en 50 km-zone. Du kan se situationen på Google Maps her.

Igen er der lidt for meget fart på Google-bilen.
Igen er der lidt for meget fart på Google-bilen. Foto: Google

Tissetrængende mand

I 2009 var Google-bilen forbi Bagenkop på Langeland, og her fangede kameraet tilsyneladende en af de lokale mænd i færd med at lade vandet op ad et grønt skur ved havnen. Du kan se situationen på Google Maps her.

Manden i cowboy-shorts er tilsyneladende tissetrængende.
Manden i cowboy-shorts er tilsyneladende tissetrængende. Foto: Google

I sækkestole på fortovet

De fleste ved ikke, hvornår Google-bilen kigger forbi deres lokalområde, men sådan er det selvfølgelig ikke for Googles egne medarbejdere her i Aarhus, hvor de ansatte havde taget plads på gaden for at hilse på bilen, da den kom forbi med kameraet. Du kan se situationen på Google Maps her.

Googles medarbejdere i Aarhus var rykket ud på gaden, da Google-bilen kom forbi.
Googles medarbejdere i Aarhus var rykket ud på gaden, da Google-bilen kom forbi. Foto: Google

Den anonyme ko

Tilbage i kategorien, hvor det er Google selv, der bliver lidt til grin, finder man et billede fra engelske Cambridge i 2009. Her har Googles politik om privatliv tilsyneladende taget overhånd. Google har nemlig valgt at sløre ansigtet på en ko. Du kan se situationen på Google Maps her

Google mente tilsyneladende, at denne kos privatliv skulle respekteres.
Google mente tilsyneladende, at denne kos privatliv skulle respekteres. Foto: Google

Bil må trækkes op fra skrænt

I den mere seriøse afdeling, fanger Googles kameraer også af og til trafikuheld. Eksemplet her er fra Skotland i 2008, hvor en personbil er endt på en stejl skrænt. Se situationen på Google Maps her.

Kamerabilerne fra Google kommer af og til forbi trafikuheld.
Kamerabilerne fra Google kommer af og til forbi trafikuheld. Foto: Google

Sport i at gå med hestemaske

Og nu til de lovede spøgefugle. En af de mere berømte/berygtede er manden med hestemasken. Retteligt er der nok tale om flere mænd, der optræder med hestehoved i baggrunden af adskillige indstillinger på Google Street View. Nedenstående er et eksempel fra Venedig i Italien. Se situationen på Google Maps her.

Manden med hestemasken var et fænomen på Google Street View i 2010, og han dukkede op igen i 2014.
Manden med hestemasken var et fænomen på Google Street View i 2010, og han dukkede op igen i 2014. Foto: Google

Falsk mord

Det kræver lidt forberedelse, men hvis man ved, hvornår Googles kamera-bil kommer forbi, kan man iscenesætte en practical joke, der lever på nettet i årevis. To mænd fra Edinburgh i Skotland har for eksempel fået deres falske mord sendt ud på Google Earth siden 2012. Googles anonymisering kommer spøgen til gode her - 'offeret' har nemlig et smøret grin på. Du kan se situationen i Google Maps her.

To skotter iscenesatte et falsk mord på gaden i den skotske hovedstad.
To skotter iscenesatte et falsk mord på gaden i den skotske hovedstad. Foto: Google