Nu skal det være lettere at finde en parkeringsplads

16x9
Nu skal det være lettere at finde en parkeringsplads, når du bruger Google Maps. Foto: DADO RUVIC / Scanpix Denmark

Google Maps vil ikke kun være en vejviser. Nu vil tjenesten også hjælpe dig med at finde en parkeringsplads.

Hvis du er bilist, så kender du det stensikkert.

Du er endelig kommet frem til din destination, men der er ingen parkeringspladser. Du er endda sent på den, men lige meget hjælper det. Hvilken sidegade, skal du satse på, har pladser? Skal du tage chancen og parkere ulovligt?

At have en GPS i bilen og på mobilen har mange brugere efterhånden vænnet sig til, men det er måske overraskende, at problemet med at finde en ledig parkeringsplads ikke er blevet løst endnu. 

Det vil Google nu gøre op med en funktion, som skal hjælpe med at finde parkeringspladser.

Let, medium eller svært

Det er sitet Android Police, som spottede funktionen i en tidlig beta-version i august, men nu beretter de, at de har opdaget en mere færdig funktion i en nyere version i Maps v9.44 beta.

- Det er en super fed feature, som har været længe ventet. Det er jo et kæmpe problem for alle bilister, og det er absurd, at vi ikke har en tjeneste, der kan løse det endnu, siger gadgetekspert David Guldager.

Han fremhæver, at Google nu yderligere vil være vores faste hjælpemiddel i dagligdagen, så det er ret revolutionerede.

Den nye funktion kan ses som det lille 'P' nederst, hvor den enten vil vise, at parkering i et område vil være let, medium eller svær.
Den nye funktion kan ses som det lille 'P' nederst, hvor den enten vil vise, at parkering i et område vil være let, medium eller svær. Foto: Google

Parkeringsfunktionen kan desværre ikke guide til en ledig plads endnu, men bruger trafikinformationer om området til at vurdere, om det er let, medium eller svært at finde en ledig plads.

- Det ville selvfølgelig være bedst, hvis det fungerede lige så godt som i eksempelvis p-huse, hvor de kan måle hvilke pladser, der er ledige. Google Maps kan ikke vise, hvor der præcist er en ledig plads og bruger trafikinformation som pejlemærke. Men der er jo heller ikke trafik i København tidligt om morgenen, og der er det jo stadig svært at finde en parkeringsplads, siger David Guldager.

Først i Danmark om noget tid

Du skal dog væbne dig lidt med tålmodighed, hvis du gerne vil bruge funktionen i Danmark. 

- Hvis jeg kender Google ret, så går det i hvert fald et halvt år, før det kan bruges herhjemme, fortsætter David Guldager. 

- Men det kan dog være meget forskelligt hvor i verden, det vil rulle ud først. Der er ikke nogen teknisk hindring for, at det kan gå ret hurtigt. 

Han forklarer, at mange informationer findes i p-huse allerede og mange biler kan kobles til internettet, så man kunne tracke dem. 

Det er så et spørgsmål om mængden af overvågning, men ifølge David Guldager, er det et område, som bilproducenter fokuserer meget på.