Verdens største YouTube-stjerne lukker sin kanal i vrede

Felix 'PewDiePie' Kjellberg tjente omkring 100 millioner på sine videoer i 2015. Men nu har han set sig sur på YouTube og lukker sin kanal.

Med snart 50 millioner følgere er Felix Kjellberg - også kendt som PewDiePie - utvivlsomt en af YouTubes største stjerner. Ifølge det amerikanske magasin Forbes tjente svenskeren omkring 100 millioner kroner på sine videoer i 2015, hvilket sikrer ham en førsteplads på listen over verdens rigeste YouTube-stjerner.

Derfor fik mange sig også noget af en overraskelse, da Kjellberg i forrige uge varslede, at han vil slette sin profil på videodelingstjenesten YouTube, når den rammer 50 millioner følgere. En udmelding som han senere har bekræftet på Twitter. Ifølge PewDiePie vi han slette kontoen klokken 18 i dag, fredag.

Pewdiepie, der følges af 50 millioner på Youtube, har meddelt, at han vil lukke sin kanal i protest mod netop Youtube.

PewDiePie fortæller her sine følgere på YouTube, hvorfor han lukker og slukker sin kanal.

Har mistet millioner af seere

Afgørelsen skulle hænge sammen med, at YouTube angiveligt har ændret sine algoritmer, så videoerne ikke havner i modtagernes visningsfelter. Derfor har PewDiePie angiveligt mistet millioner af seere.

- YouTube forsøger at tage livet af min kanal, hævder Kjellberg i en 10 minutter lang video. I tror sikkert, at jeg laver sjov nu, men jeg har besluttet mig for at slette min profil. Det er den eneste måde jeg kan forhindre at min kanal hensygner, siger han.

Ifølge den britiske avis The Independent forklarer en talsperson for YouTube, at de har fået flere henvendelser fra YouTube-brugere, som mener, at de nye ændringer har haft en negativ effekt, når det gælder både seertal og antallet af abonnenter.

Vil starte forfra

Det ser dog alligevel ikke ud til, at den populære svensker kommer til at forsvinde helt fra YouTubernes bevidsthed. Han har nemlig annonceret, at han vil gøre comeback med en helt ny kanal.

- Det vil være en milepæl. Det er aldrig blevet gjort før. Det bliver sjovt at starte forfra, siger PewDiePie ifølge Dagbladet.no.

Videoklippene, som lægges ud under pseudonymet 'PewDiePie', har sikret Kjellberg et enormt opsving i økonomien de seneste år. Indtægterne kommer hovedsagligt fra annoncører, som betaler store summer for, at PewDiePie viser deres produkter frem i videoerne, som hovedsagligt er målrettet børn og unge.

Langt de fleste klip er af svenskeren selv, der spiller videospil, mens han kommenterer undervejs. Nogle videoklip er dog også af ham og kæresten, som taler sammen eller gør andre hverdagsting.