Derfor mister du et vigtigt stik på ny iPhone

Du kan få bedre og mere avancerede hovedtelefoner, når Apple fjerner vigtigt stik i deres næste iPhone.

Apple har meldt ud, at onsdag den 7. september klokken 19 dansk tid er det tid til en ny iPhone. 

Indtil videre har Apple ikke meldt andet konkret ud om telefonen, men det har ikke stoppet rygter, analyser og snak i krogene. 

Som udgangspunkt vil Apple-folket ikke opleve de helt store forandringer med den nye iPhone 7. Den vil umiddelbart få samme design og ellers mere eller mindre ligne sig selv. 

Men ikke alt bliver som de gamle modeller. Tværtimod vil minimum én forandring med stor sandsynlighed komme til at genere en del af brugerne. 

Ifølge rygter og analyser har Apple valgt, at hovedtelefonsstikket i bunden af iPhone skal sløjfes. De vil fjerne det helt og i stedet kun have det flade lightning-stik, som i dag bruges til opladning og dataoverførelse. 

Giver bedre hovedtelefoner

Årsagen skulle være, at man i stedet vil kunne give hovedtelefonerne flere funktioner, Apple sparer dyrbar plads i telefonen til på sigt måske et større indbygget batteri og flere og flere produkter bliver alligevel i dag trådløse. 

De nye versioner af hovedtelefoner kan via lightning-stikket blive aktive. Det vil sige, at de kan trække strøm gennem stikket og derved eksempelvis blive støjreducerende eller have anden form for digital lydforbedring.

Det har man ikke kunne før, da det almindelige hovedtelefonsstik ikke kan trække strøm til hovedtelefonerne. I stedet har hovedtelefonerne været nødt til at have et form for batteri installeret.

En trådløs tid i vente

Trådløse hovedtelefoner er samtidig blevet en markedsstandard hos flere producenter. Her er det som bekendt ikke nødvendigt med et stik, og det giver derved en større frihed. 

Men det er stadig ikke alle kunder og iPhone-brugere, der i dag ejer et par trådløse hovedtelefoner, men som har købt hovedtelefoner for mange penge. De vil med stor sandsynlighed kunne benytte sig af en form for adapater eller konverter, som kan sættes i lightning-stikket på iPhones.

Hvad prisen bliver for sådan en adapter er usikkert, men hvis man kigger på Apples andre adaptere til deres eksempelvis Macbook og iPad, så bliver det ikke helt billigt. 

Konkurrenterne gør det samme

Det er dog ikke kun Apple, der kigger på at samle alt i ét stik. Android-platformen har kastet deres lid på det nye USB-C, der skulle blive den nye markedsstandard for andre smartphones, laptops og tablets.

USB-C vil også i princippet kunne trække både strøm, data og lyd, men her er der ikke én samlet aktør bag, som det er tilfældet med Apple. Det betyder, at USB-C producenterne har noget sværere ved at implementere det over en bred linie. Det vil dog komme på et tidspunkt.

Vi ved meget mere om Apples baggrunde, når de lancerer iPhone 7 onsdag den 7. september kl 19.00 dansk tid. 

Her er samlet fem af de mere oplagte rygter, som TV 2 Tech har givet sandsynlighedsprocent på:

iPhone 7-rygter

Slut med hovedtelefonstik

Den skulle være god nok. Apple skulle helt fjerne det lille hovedtelefonstik i bunden af telefonen. Det har rygterne længe holdt fast i. I stedet vil man kunne benytte sig af lightning-stikket, hvor din oplader i dag sidder. Og ellers må man gøre brug af det voksende udbud af trådløse hovedtelefoner, hvis man vil have lyd i bøfferne.

Stereo-højtalere

Nu når der ikke mere er et hovedtelefonsstik i bunden, så kunne der være plads til en ekstra højtaler. Det giver i alt to højtalere, som bekendt giver mulighed for stereolyd. I betragtning af at flere konkurrenter længe har kunnet tilbyde det samme, så virker som en sandsynlig mulighed.

Nu også i mørke farver

De sidste mange gange Apple har lanceret nye iPhones har det været med nye farver. Men de nye farver har været yndige i guld og ikke mindst rosa-guld. Nu skulle de mere mørke farver vende tilbage. Både en mørkeblå og en sort, hvis rygterne taler sandt. 
Og det håber vi, de gør. Ifølge design på Martinhajek.com så ser det rigtig godt ud, så man har vel lov til at håbe. 

Kamera med to optikker

Kameraet har længe været Apples helt store fokuspunkt, og det ser ikke ud til at ændre sig med den nye iPhone. Nu skulle der endda blive plads til hele to kamera-optikker på bagsiden. Det skulle give bedre kvalitet på billederne, og måske en gimmick som 3D-billeder eller andet. 

Et andet navn

Der findes en Macbook Pro, en iPad Pro og måske nu også snart en iPhone Pro. Den store version af iPhone på 5,5-tommer hedder i dag iPhone 6 Plus, men hvis der skal være samhørighed på tværs af enhederne, så kunne den godt skifte navn. 
Vi ved dog endnu ikke om Pro-versionen vil have hurtigere indmad eller på anden måde vil skille sig ud i forhold til de mere almindelige versioner. 

Farvel til 16GB-versionen

En af de mere ligegyldige iPhones har længe været 16GB-versionen. Selv om det har været en model for de mindre krævende brugere, har det også vist sig at være en alt for lille størrelse. Telefonen bliver simpelthen alt for hurtig fyldt op. Nu vil Apple sløjfe den model ifølge Wall Street Journal
I det mere vilde rygte-hjørne skulle Apple fordoble lagerpladsen på deres iPhones. Det betyder, at du vil kunne købe en iPhone med enten 32GB, 128GB og 256GB. På den mindste vil man ikke umiddelbart løbe tør for plads så hurtigt, og på den største er der nu plads til at optage længere 4K-videoer. 

Nye hovedtelefoner

Når nu der ikke er et konkret hovedtelefonstik, så kunne man meget vel fortænke Apple i at opgradere deres eksisterende hovedtelefoner. En nærliggende tanke er, at de bliver trådløse, men mere sandsynligt er det dog, at hovedtelefonerne kommer med ledning til lighning-stikket. 
At Apple så samtidig vil slå an på, at deres nye hovedtelefoner har bedre lyd og er i bedre kvalitet er næsten stensikkert. Man kunne så samtidig håbe på mere avancerede hovedtelefoner som eksempelvis en støjreducerende funktion, men det er heller ikke helt sandsynligt, da det vil sætte produktionsprisen betydeligt op.