Pladsmangel på iPhone? Nemt trick giver dig masser af ekstra plads

Er du træt af, at din iPhone konstant minder dig om, at du ikke har mere plads på mobilen, så har vi tricket der nemt giver mere.

Opdatering 22. april 2017: Tricket virker stadig.

Pladsmangel på din iPhone kan være et af de mest irriterende mobilproblemer. Men heldigvis er der et nemt trick, der gør det muligt at få langt mere plads på mobilen - uanset hvilken størrelse iPhone du har (16, 32, 64 eller 128 GB). 

Tidligere på året dukkede et trick op, der snød iPhone til at frigøre plads. Du skulle leje en film på iTunes, der fyldte mere end hvad der var plads til på mobilen og vupti havde du mere plads.

Men har du ikke lyst til at skulle begynde at leje film på mobilen, så kan du blot tilslutte mobilen til computeren og lave dette trick.

Det nye trick kræver blot, at du både sikkerhedskopierer til computeren og gendanner med det samme. Det tager ikke lang tid, og ved første forsøg her på redaktionen fik vi hele 5 GB ekstra plads på mobilen.

Sådan gør du:

Frigør plads på iPhone

Hvor meget plads har du på din mobil?

Indstillinger Foto: TV 2
Åben din mobil og gå ind i Indstillinger / Generelt / Lagring og brug af iCloud

Tilslut mobilen og åben iTunes

Under iTunes skal du nu trykke på mobil-ikonet oppe i venstre hjørne.

Gem sikkerhedskopi på Denne computer

Gem og kryptér Foto: TV 2
Du skal nu hakke to forskellige punkter af. For det første skal du trykke på 'Denne computer' under Sikkerhedskopier automatisk. 
Desuden skal du også sætte hak ved 'Krypter iPhone-sikkerhedskopi' . Du bliver bedt om at oprette en sikkerhedskode. Gør det til en du kan huske, da du skal indtaste den igen senere i processen. 

Sikkerhedskopier og gendan

Sikkerhedskopier og gendan nu telefonen Foto: TV 2
Nu skal du lave en sikkerhedskopi til computeren. Når den er færdig skal du nu vælge at gendanne sikkerhedskopi. Her kan det være du skal slå 'Find min iPhone' fra. 
Det gør du på iPhone under Indstillinger / iCloud / Find min iPhone.
Når du gendanner, bliver du også bedt om, at indtaste den koden, som du oprettede tidligere. 
Vær ikke nervøs for at alt dit indhold forsvinder fra mobilen. Alt kommer tilbage, som den var før. 

Frigjort plads

Når hele gendannelsen er færdig, og mobilen har installeret færdig, så kan du tjekke hvor meget plads du nu har fået frigjort ved at gennemgå punkt 1 igen.

Når du bruger mobilen vil den ofte gemme ubrugelige informationer og data, der vil ligge og fylde på mobilen. Men med en enkel rengøring som denne, sletter du de overflødige GB.

Held og lykke.