Apple-medstifter kritiserer ur: Ikke det Apple, jeg kender 

Medstifter roser de store linjer hos Apple - men kritiserer selskabets ur.

- Jeg elsker mit Apple-ur. Men det har ført os ind på et smykkemarked, hvor man køber et ur til mellem 500 og 1.100 dollar, alt efter hvor vigtig du føler dig som person. Den eneste forskel er remmen.

Sådan skriver medstifter af Apple Steve Wozniak på spørgsmålet om, hvad Apple for tiden gør godt - og dårligt.

Den 65-årige skaber af den ikoniske Apple 1-computer deltog onsdag i en spørgesession på forummet Reddit, hvor brugerne kunne spørge it-veteranen om alt mellem himmel og jord, skriver The Independent.  

- Og det er ikke den virksomhed, Apple oprindeligt var - en virksomhed, som ændrede verden, fortsætter Wozniak i svaret. 

Også ros til Tim Cook

Den tidligere medstifter. af det der i dag er verdens næstmest værdifulde virksomhed, har dog også ros til overs for Tim Cook - den administrerende direktør i Apple, der tog over efter Steve Jobs.  

- Tim Cook anerkender, at de ansatte i Apple, og deres kunder, er rigtige mennesker. Han fortsætter en stærk tradition, som Steve Jobs var kendt for. Nemlig at lave gode produkter, som hjælper folk med at fuldføre de ting i livet, de vil, og som ikke handler om at malke folk for penge ved at lære dem at kende og udsætte dem for reklamer, skriver Steve Wozniak.

I chatten kom brugerne og Wozniak også omkring den verserende sag mellem Apple og FBI, der udspringer af, at FBI vil have Apple til at bryde krypteringen og åbne en iPhone, der tilhørte en terrorist fra San Bernardino-angrebet i USA. 

- Hvis der bliver skrevet kode, der muliggører at lave en bagdør i Apples produkter, vil de forkerte mennesker finde en måde at komme ind, det er meget sandsynligt, skriver han - og henviser desuden til den amerikanske forfatning og dennes forbud mod statens overvågning af borgerne.  

I videoen herunder kan du se en optakt til spøgetimen - som desuden affødte knap 6600 kommentarer og spørgsmål.