Instagram går make-over i møde - vil ændre det feed, du ser

16x9
Instagram kan være på vej med en ændring, som betyder, at du vil se populære billeder frem for nyeste billeder først i dit 'news feed'. Foto: Josh Edelson / Scanpix Denmark

Instagram går nu i Facebook og Twitters fodspor og vil præsentere mest populære i stedet for nyeste billeder først i applikationen.

Bruger du det sociale medie Instagram til at opdatere dine venner og følgere om seneste nyt fra dit visuelle univers, så skal du højst sandsynligt forberede dig på en kommende, stor ændring i appen. 

For mens Instagram, siden billedtjenesten blev lanceret i 2010, har vist dine billeder i kronologisk rækkefølge, lægger folkene bag nu op til, at billeder skal vises efter popularitet og ikke publiceringstidspunkt, skriver The New York Times.

Hele formålet er ifølge avisen, at Instagram-profiler på samme måde som Facebook og Twitter skal være personlige, så man ser populære billeder og billeder med betydning først.

Skal præsentere de bedste opdateringer

- Folk misser i gennemsnit 70 procent af opslagene på Instagram. Det her handler om at sikre, at de 30 procent af opslagene, man ser på startsiden, er de bedste 30 procent, siger Kevin Systrom, medstifter og administrerende direktør for Instagram, til The New York Time.

Helt konkret betyder det nye tiltag, at billeder ikke længere vil blive vist kronologisk, men at Instagram vil vælge og placere billeder og videoer, som appen tror, du gerne vil se fra dine venner og de personer, du følger. 

På den måde kommer startsiden, det såkaldte 'news feed', til at ligne Facebooks, der i 2009 skiftede til en algoritme, der primært er baseret på opslagenes popularitet. 

Instagram er hjemsted for mere end 400 millioner regelmæssigt besøgende, mens Facebook til sammenligning har 1,59 milliarder månedlige brugere.