Nokia bekræfter: Vi kommer tilbage med en smartphone

16x9
Dette er et af de lækkede billeder af Nokias kommende smartphone Foto: NokiaPowerUser / NokiaPowerUser

Nokia bekræfter nu selv, at de er på vej tilbage på mobilmarkedet, men at de ikke har hastværk med at lancere en ny smartphone.

På dette års mobilmesse i Barcelona finder man overraskende nok også de tidligere mobilkæmper, Nokia. Det finske selskab solgte tilbage i 2014 hele deres mobilafdeling til Microsoft og har siden da været helt ude af spillet. 

Men der har været rygter om at de ville vende tilbage, og det har Nokia nu selv bekræftet. Nokia har en klausul i deres opkøbs-kontrakt med Microsoft, der forbød dem at producere og sælge deres egne mobiler før i år, 2016. Og nu begynder der så også at ske noget. 

Har ikke travlt

Men skal man tro Nokias topchef, så har de bestemt ikke travlt:

- Der er ingen tidsplan, der er ingen hast. Det kan ske i 2016, det kan ske senere, siger Raajev Suri på en pressekonference under Mobile World Congress. 

Nokia har siden salget holdt sig mere i baggrunden og har lavet småtilbehør til mobiler. De har også solgt deres anmelderroste korttjeneste HERE til flere store mobilproducenter, der ville tage kampen op mod Google og Apple. 

Rygterne har svirret om finnerne ville lancere mobilen C1, som du kan se afbilledet øverst i artiklen. Her skulle Nokia helt have skrottet Microsoft og i stedet skulle lade den køre på Android. 

Men vi ved mere senere på året, hvor Nokia muligvis kan løfte sløret for deres comeback.