Undskyldning fra Apple: Fjerner nu funktion, der kan dræbe din iPhone

16x9
Apple undskylder for fejl, der ødelægger iPhonen. Foto: MICHAELA REHLE / Scanpix Denmark

Ny opdatering skal løse problemet med 'fejl 53', der tvangslukker iPhonen.

It-giganten Apple er kommet under voldsomt pres, da tusindvis af forbrugere verden over er blevet mødt med en døende iPhone, efter den seneste iOS 9-opdatering, hvor telefonen med sine sidste krampestrækninger skreg: 'fejl 53', inden den gik sort. 

Til forbrugernes store vrede har den eneste løsning ind til nu været at investere i en ny telefon grundet en fejl, som Apple, Ifølge flere tech-eksperter, var ganske klar over, men ikke har gidet at advare om. 

Angiveligt opstod problemet for mange af dem, der havde haft sendt iPhonen til reparation grundet udskiftning af 'hjem-knappen' hos en uautoriseret forhandler.

Dermed har der svirret rygter om, at Apple havde lavet fejlen med vilje, for at sikre at alle reparationer blev foretaget hos dem og ikke hos uautoriserede forhandlere. 

Ny opdatering skal hjælpe

Og lige som et amerikansk advokatfirmaer ifølge Computerworld havde forberedt et samlet søgsmål mod Apple, og Forbrugerforeningen Danmark krævede, at Apple erstattede de iPhones, der havde været udsat for fejlen, ser det ud til, at Apple er krøbet til korset og fundet en løsning. 

Rettere sagt har it-giganten udviklet en software-opdatering, der retter fejlen, skriver Techcrunch

En ny software-opdateringen kan rette op på 'fejl 53'.
En ny software-opdateringen kan rette op på 'fejl 53'. Foto: MICHAELA REHLE / Scanpix Denmark

- I dag har Apple frigivet en software-opdatering, som sikrer, at de forbrugere, der er blevet mødt med fejl-meddelsen igen kan gendanne deres enheder ved at bruge iTunes på en Mac eller pc. Vi undskylder for generne. Det var designet til at være en fabrikstest, og det har ikke været hensigten, at den skulle ramme forbrugerne, lyder det fra Apple ifølge Techcrunch.

Derudover kan forbrugerne kontakte Apple og få refunderet deres udgifter, hvis de har måtte betale for at få erstattet telefonen grundet "fejl 53".