Medie: Facebooks nye 'like'-funktion kommer inden for et par uger

16x9
Facebookbrugere kan illustrere deres følelser på flere måder med lanceringen af nye emojis. Foto: GERARD JULIEN, GERARD JULIEN / Scanpix Denmark

'Wow', 'haha', 'trist', 'vred' og 'elsker’ dukker inden længe op på det sociale netværk. ’Synes godt om-knappen’ vil fortsat eksistere.

Det kan være venindens nye frisure, en tropisk feriedestination eller søde babybilleder. Seks milliarder gange om dagen synes vi godt om noget på Facebook ifølge Bloomberg Business.

Men når noget eksempelvis er overraskende, sjovt eller sørgeligt, er tommelfingeren ikke altid dækkende. Det vil Facebook snart ændre på, når ’like’ eller på dansk ’synes godt om’-knappen får følgeskab af fem nye emojis, der bliver en del af det sociale univers.

’Reactions’ hedder ikonerne, og de dukker op, hvis man holder 'like'-knappen nede i kommentarfeltet. 

Der er indtil videre ikke sat en specifik dato for, hvornår reaktionerne bliver tilgængelige i hele verden, men ifølge Bloomberg Business sker det ’inden for de næste par uger’. 

Reklamer med følelser

Det nye tiltag er især guf for reklamebranchen. 

- Følelser er fem gange hurtigere end rationel tankegang, siger Simon Calvert fra marketingsfirmaet Lida til BBC.

- Så muligheden for at kunne opbygge bedre følelsmæssige relationer til brugerne er noget annoncørerne virkelig værdsætter.

Tilbage i oktober nævnte Facebooks stifter Mark Zuckerberg første gang projektet, hvor han samtidig manede rygterne om en 'dislike' eller 'synes ikke godt om-knap' til jorden.

Oprindeligt var en 'yay'-knap også blandt humørikonerne, men den er ifølge Facebook blevet afskaffet på grund af misforståelser.

Funktionen er allerede testet i flere lande - blandt andet i Spanien og Irland, og i januar dukkede den op i Japan. 

- Vi ved, at folk ikke kan lide at bruge tastaturet på mobilen, og vi ved også, at like-knappen ikke altid lader dig udtrykke det, du vil, sagde Facebooks produktchef Chris Cox på et pressemøde i Japan ifølge Bloomberg Business.