Hackere fra udlandet trængte ind på en computer i Udenrigsministeriet

16x9
En hackergruppe angreb en computer på en dansk ambasade. Dermed lykkedes det at få adgang til data fra Udenrigsministeriet. Foto: Scanpix / Scanpix

En hackergruppe lykkedes sidste år med et angreb mod Udenrigsministeriet.

Under et intensivt angreb mod Udenrigsministeriet lykkedes det sidste år for en velorganiseret hackergruppe at trænge igennem ministeriets forsvarsværker og inficere en computer på en dansk ambassade med et ondsindet program designet til fjernkontrol og til at stjæle data.

Det fremgår af en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Ifølge centerets chef, Thomas Lund-Sørensen, er der er tale om ’en form for statsstøttet angreb’.

Virus skjult i vedhæftet fil

- Alt peger i retning af, at en stat står bag, siger Lund-Sørensen, der ikke vil sætte landenavne på. Alt tyder dog på, at hackergruppen har opereret fra et land i Mellemøsten, fordi den anvender arabiske navne og begreber.

Virussen blev sendt til en medarbejder skjult i en vedhæftet fil i en e-mail. Der gik mindst fire måneder, før den skadelige indtrængen blev opdaget, hvorefter det tog en måned at få fragtet maskinen hjem til analyse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.