”Hackergruppe” tager ansvaret for julenedbrud: Nu virker spillene igen

16x9

Electronic Arts, der udgiver nogle af tidens absolut mest populære videospil, oplevede i aften et omfattende nedbrud på deres systemer, der håndterer logins.

Det forhindrede tusindvis af spillere i at bruge deres nyindkøbte spil, men systemet er nu oppe at køre igen, om end der kan være forsinkelse på support-funktioner.

- Vi undskylder for ulejligheden. Vi arbejder hårdt på at løse login- og forbindelse-problemer, som lige nu berører mange spiltitler, skev det amerikanske selskab på Twitter.

Ifølge Softpedia.com varede nedbruddet mindst tre timer, inden tjenesten igen var oppe på normalt niveau, så julegaverne kunne bruges. Electronic Arts udgiver nogle af tidens mest populære spil. Bl.a. Starwars Battlefront, Fifa og Need for Speed.

"Hackergruppe" tager ansvaret
Electronic Arts har ikke bekræftet, at deres servere skulle være hacket eller udsat for et angreb, men en gruppe, der kalder sig ”Phantom Squad” tager nu ansvaret for nedbruddet.

- All angreb på EA-SERVERE er stoppet!!!, skrev kontoen @phantomsquad69 i et tweet, der ikke eksisterer længere. Tweetet kom kort efter, at Electric Arts selv havde anerkendt nedbruddet på Twitter.

Levelup.com og Catalin Cimpanu fra Softpedias Security Blog skriver, at der er tale om en “hackergruppe”, der er stålsat på at ødelægge julen for computerspillere i hele verden.

Angrebet på EA’s servere skulle blot være starten.

Trussel mod julefreden
Ifølge Softpedia er der tale om et DDoS-angreb, hvor gruppen oversvømmer spiludgiverens computerservere med information, så de ikke kan svare de almindelige brugere, der derfor ikke kan bruge deres spil.

Electronic Arts har som sagt ikke bekræftet, at der er tale om et angreb. Autenticiteten af den gruppe, der har taget ansvaret er heller ikke mulig at fastslå, men det vækker mindelser om sidste års nedbrud på Sonys netværk, hvor en gruppe, der kaldte sig ”LizardSquad” ad flere omgange i løbet af juledagene nedlagde Playstation-netværket.

”PhantomSquad” har ifølge Softpedia truet med at nedlægge Xbox Live og Playstation Network i perioden 24. december til 31. december. Tjenesterne er nødvendige for at spille rigtig mange af de spil, der ligger under juletræerne, så tusindvis af børn og gamere risikerer at få ødelagt juledagene.