Nordjyde tager kampen op mod dansk isterninge-succes

Mere end 30 år efter, danskeren Erling Vangedal-Nielsen revolutionerede den lille, men dog stadig globale, isterninge-verden med sine isterninge-poser

Mere end 30 år efter, danskeren Erling Vangedal-Nielsen revolutionerede den lille, men dog stadig globale, isterninge-verden med sine isterninge-poser, gør en dansker det på ny.

Denne gang er det 37-årige Kim Jensen fra Nordjylland, der har kastet sig over isterninge-verdenen med sin opfindelse, Icebreaker. Det er en håndholdt iskværn, der netop går op imod den tidligere danske succes, isposen.

Icebreaker er under udvikling og blev i september lagt på crowdfundingssiden Kickstarter. Her skulle den nå på 45 dage et mål på 200.000 kroner. Et mål, som produktet for længst har nået. Faktisk har Icebreaker allerede indsamlet over 360.000 kroner i skrivende stund, og der er stadig 15 dage at løbe på.

Folk fra hele verdenen vil have Icebreaker
Det gør iskværnen til en stor succes på Kickstarter, hvor folk fra hele verdenen har støttet op med deres egne penge. Men det var tæt på ikke at blive til noget.

- Jeg var overbevist om, at det ikke nyttede noget i første omgang. Det måtte da være et produkt eller en idé andre allerede havde fået. Men ingen kom op med det, så jeg tænkte, nu gør jeg det, fortæller Kim Jensen til TV 2.

Planerne for Icebreaker er store, og den lille iskværn vil da heller ikke stå alene som produkt. Hvis det er op til den nordjyske iværksætter, så kommer der langt flere isterninge-produkter fra hans hånd.

Nemmere end at fryse is i bakker
- Ideen stammer fra da jeg boede i Texas. Her var det så nemt som ingenting at hive isterninger ud af mit store køleskab. Men herhjemme har vi sjældent disse store amerikaner-køleskabe, og jeg tænkte, at der måtte være noget nemmere end at fryse bakker til is i fryseren.

Icebreaker er på størrelse med en lille karton mælk. Man hælder vand i og placerer hele holderen i fryseren. På toppen sidder der så en kværn, som når man drejer den, kvaser den isen ud til terninger.

Icebreaker skulle komme ud i butikkerne til sommer til en pris på 300 kroner, men ideen med Kickstarter er netop, at man vil kunne få fat i produkterne inden de kommer på markedet, hvis man altså vælge at støtte op om det på siden. 

Opbakning fra ophavet
Sidste gang en dansker formåede at revolutionere isterninge-verdenen var med isterningeposen i 1976. Og det er netop den som Icebreaker selv vil gøre op med. Det er dog ikke noget, der skræmmer isposens skaber, Erling Vangedal-Nielsen, der selv for første gang fik øjne op for det nye Kickstarter-projekt for nylig. 

- Jeg så Icebreaker på nettet i går. Jeg fandt Kims nummer og ringede og ønskede tillykke og ikke mindst tilbød min ekspertise, hvis det skulle være nødvendigt. Jeg kan helt klart se ideen i dette produkt. Det er både lækkert designet og udfylder et behov i hverdagen. Det slår da at skulle kæmpe med en isbakke, hvor isen står op til højre og venstre, når du prøver at få det ud, fortæller han til TV 2. 

- Der skal nok være en god forretning i denne her. Men jeg ser det dog ikke slå min isterning-pose, som har over 50 procent af markedet, siger han med et smil på læben.