Apple taber retssag: Risikerer at skulle betale milliarder

16x9

Mens Apple stadig er i gang med en større patentsag med Samsung, er de ramlet midt ind i en ny.

Mens Apple stadig er i gang med en større patentsag med Samsung, er de ramlet midt ind i en ny. Universitetet i Wisconsin sagsøgte Apple sidste år for at have brudt sig på deres patenter på processorer, som Apple benyttede sig af i deres iPhones.

Men hvor de ser ud til at klare sig bedre mod Samsung (de vandt en lille sejr i september), så ser det anderledes ud for den pågældende retssag. Her har en jury nu dømt Apple skyldig i at have brudt patentet i processorer som A7, A8 og A8X, der er blevet brugt i iPad og iPhones fra 2013 og 2014. 

Den amerikanske jury har hermed slået fast, at Apple har brudt patentet, og Apple kan ende med at skulle betale et krav på 862 millioner dollar (hvad der svarer til 5,7 milliarder danske kroner) til rettighedsindehaverne hos Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF).

Patentet blev søgt tilbage i 1998, og WARF mener endda, at Apple fortsat bryder rettighederne med de nye A9 og A9X-processorer, der findes i de netop lancerede iPhone 6S og 6S Plus og den kommende iPad Pro.

Noget der betyder, at de har sagsøgt dem i endnu retssag.