Spastiker vil ikke lade handicappet stå i vejen - nu udgiver han sine egne sange

At synge sine egne sange er seneste projekt for Mikkel Lund, der har sat sig for at bevise, at han kan hvad han vil - trods sit handicap.

Den 5. april udgiver musikeren Mikkel Lund sin første EP med titlen ’Built for Comfort’ med fem af sine egne sange.

Den første udgivelse er en milepæl, som enhver ung, håbefuld musiker vil være glad for at nå.

Men for Mikkel Lund har turen dertil været lidt mere krævende end for de fleste.

Han lider nemlig af cerebral parese – det som mange kender som spastisk lammelse – og det gør det til en ekstra udfordring at synge.

- Man kan sikkert godt høre, at der er noget med mig, men jeg synger rent, og jeg holder en takt. Det er en kamp mod mig selv og min fysik. Noget med at holde toner og takter, siger Mikkel Lund.

Skriver om sit eget liv

Hans rocksange handler om det liv, han lever som spastiker.

’My Own Space’ handler for eksempel om det specielle i at være afhængig af en hjælper 24 timer i døgnet. Et problem, som Mikkel Lund løser ved at stikke af fra sin hjælper tre- fire gange om ugen for at få lidt tid alene.

- Jeg ved ikke, om andre tænker over det, men spastikere er faktisk aldrig alene. Vi skal have en hjælper omkring os konstant. Forestil dig aldrig at være alene! Selvom vi har brug for hjælp, har vi også brug for at være alene. Ligesom alle andre mennesker, siger han.

Jeg har gjort alt, hvad jeg gerne vil i mit liv indtil nu, og det har jeg tænkt mig at blive ved med.

Mikkel Lund

En anden sang  - ’You Never See the Man’ - handler om at blive overset som menneske og kun blive set som handicappet.

- Jeg kan godt lide den titel, 'You Never See the Man'. Det er rammende. Nogle gange kan man godt være usynlig derude, siger Mikkel Lund.

Uddannet skuespiller

Hele projektet med EP’en handler også om noget andet, nemlig Mikkel Lunds evige ønske om at bevise, at ’man kan hvad man vil’.

Det har gennem årene fået ham til at tage en IT-uddannelse og senere en uddannelse som skuespiller i Liverpool i Storbritannien.

Skuespilleruddannelsen førte ham senere til rollen som ’Elefantmanden’ på Odense Teater og andre roller på danske teatre.

Og så blev det musikkens tur:

- Jeg har villet være musiker, siden jeg var skoledreng. Jeg har altid haft en drøm om at lave en plade. Det tog lidt tid at lære at synge, men på et tidspunkt ramte jeg en C-dur akkord på min fars klaver, som han selv forklarer det.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg gerne vil i mit liv indtil nu, og det har jeg tænkt mig at blive ved med, siger Mikkel Lund om sit seneste projekt.