Flertal i udvalg vil politianmelde byrådsmedlem for at hænge kommunalt ansatte ud

16x9
H. P. Geil (V), borgmester i Haderslev og formand for Økonomiudvalget. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Flertallet mener, at medlem af byrådet i Haderslev Kommune Mogens Rerup, Enhedslisten, offentligt har hængt kommunalt ansatte ud.

Med stemmerne seks mod fem valgte et flertal i Økonomiudvalget i Haderslev Kommune mandag på et lukket møde i udvalget at gå videre med planer om at politianmelde et byrådsmedlem, Mogens Rerup fra Enhedslisten, skriver JydskeVestkysten.

- Beslutningen er ikke endeligt truffet endnu. Vi afventer en vurdering fra vores jurister, som vi venter at få i dag eller i morgen. Hvis vi beslutter at gå videre med en politianmeldelse, kan beslutningen træffes på Økonomiudvalgets møde på tirsdag eller, hvis det kræves, på et byrådsmøde samme dag, siger H. P. Geil (V), borgmester i Haderslev, til TV 2. Han er også formand for Økonomiudvalget.

Baggrunden for politianmeldelsen er, at Mogens Rerup, der i seks år har fungeret som bisidder for svage borgere over for kommunen, flere gange med navns nævnelse i læserbreve og på Facebook har kritiseret en chef i kommunen for at være inkompetent. Desuden har han blandt andet på Facebook hængt en kommunalt ansat ud med navns nævnelse i tilfælde, hvor han mener, den pågældende har handlet forkert i konkrete sager.

- Jeg står ved, at jeg har kaldt den pågældende chef inkompetent. Og den pågældende ansatte har simpelthen opført sig så forkert overfor borgere, at jeg ikke havde noget valg. Jeg er klar til gå i retten, hvis det kommer dertil, siger Mogens Rerup til TV 2.

Mogens Rerup oplyser også til TV 2, at den kommunalt ansatte selv er stået frem i de lokale medier i forbindelse med sit job.

Borgmester: - Ikke noget, vi går og øver os på

Han mener, at borgmesteren og flertallet i økonomiudvalget burde forholde sig til problemerne i kommunen i stedet for at politianmelde ham.

- Jeg synes, de skulle gøre noget ved de problemer, jeg har påpeget, i stedet for at skyde budbringeren, siger Mogens Rerup.

Borgmester H. P. Geil siger, at han er klar over det usædvanlige i, at en kommune politianmelder et medlem af byrådet.

- Det er ikke noget, vi går og øver os på til daglig. Men her siger vi, at nu tager vi det ansvar på os, vi har som arbejdsgiver for i alt 5000 mennesker. Der er grænser for, hvad man kan sige om vores ansatte, siger H. P. Geil.