Kvinde begravet i sand, da skrænt styrtede sammen

16x9
Trelde Næs ligger ved Vejle Fjords udmunding. Foto: Local Eyes

65-årig kvinde slap uden skader.

En kvinde kunne ikke selv komme fri, efter at hun torsdag eftermiddag blev begravet i et sand- eller jordskred, da en skrænt styrtede sammen ved Trelde Næs nord for Fredericia.

Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund til TV 2.

Derfor måtte der sættes gang i en større redningsaktion, hvor beredskabet også sendte en båd i vandet.

Lidt efter klokken 15 var kvinden reddet fri. Anmeldelsen kom klokken 13.45.

Hun slap ifølge vagtchefen uden skader. Hun var dog kold og chokeret, oplyser politiet til TV Syd

Naturvejleder: Vær varsom i området

Selvom den 65-årige kvinde gik en tur med sin veninde, der ellers er vant til at færdes i området, skal man altså stadig være varsom med at færdes i området, lyder det fra Bjarne Christensen, der er naturvejleder i Fredericia Kommune. 

- Vi oplever jævnligt mindre jordskred. Lige nu falder der en stor mængde nedbør, og det blæser meget. Når man kombinerer det med vekslende høj- og lavvande, så kan det være svært at komme rundt på grund af passager med jordskred, forklarer Bjarne Christensen til TV Syd. 

Trelde Næs er et fredet naturområde, der ligger for enden af Treldehalvøen med sydsiden ud til Lillebælt. Området har stejle klinter på både nord- og sydsiden af næsset, og især er det 50 millioner år gamle ler ved klinterne kendt for at være meget fedtet. 

- Det er ikke kviksand 

Næssets jordbund indeholder en mere plastisk ler, der arbejder i alt slags vejr. Naturvejlederen forklarer, at den derfor er så fedtet, at man stadig kan ende med at sidde fast med fødderne. 

- Den plastiske ler er mørkere end sand. Men det kan være svært at se, hvis man ikke er vant til at se forskellen. Det er ikke kviksand, men man sidder fast alligevel, siger Bjarne Christensen til TV Syd. 

Og det er desværre heller ikke første gang, at der sker den slags uheld på næsset, fortæller naturvejlederen, der kender til en lignende hændelse fra tidligere.