Ny strejke i S-tog truer myldretrafikken

16x9
En overenskomstkonflikt med DSB's ledelse fik lokomotivførerne til at strejke i Københavnsområdet mandag morgen. Nu truer ny strejke. Foto: Caroline Dehn / TV 2

Dansk Jernbaneforbund oplyser, at lokomotivførerne i S-togene efter al sandsynlighed nedlægger arbejdet klokken 16.

Tusindvis af danskere ventede forgæves på S-toget mandag morgen. 

En overenskomstkonflikt med DSB's ledelse fik lokomotivførerne til at strejke i Københavnsområdet, og dagen igennem har trafikken på de mange linjer haltet efter. 

Tidligere på dagen meddelte DSB, at togtrafikken ville glide normalt igen i løbet af eftermiddagen. Men nu ser det imidlertid ud til, at lokomotivførerne endnu en gang vil indstille kørslen. 

Ifølge fagforeningen Dansk Jernbaneforbund er der forlydender om, at lokomotivførerne indkaldt til fagligt møde klokken 16 og igen klokken 20. 

- Vi har selvfølgelig taget stor afstand til den arbejdsnedlæggelse, det vil medføre. Det er overenskomststridende, siger Simon Bauerkommunikationschef i Dansk Jernbaneforbund. 

DSB følger situationen tæt

Selv er Dansk Jernbaneforbund indkaldt til møde i Dansk Arbejdsgiverforening mandag eftermiddag, hvor de skal drøfte situationen. 

Lokomotivførerne er blandt andet utilfredse med, at DSB vil skære antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 29. Det oplyste Dansk Jernbaneforbund på sin hjemmeside fredag. 

- Forbundet har diskuteret spørgsmålet med DSB i hele 2018, men DSB har blot fastholdt forringelsen, står der på hjemmesiden. 

Forbundet skriver videre, at konflikten kulminerede i torsdags, hvor DSB forsøgte at opsige samtlige tillidsrepræsentanters hverv med omgående virkning og herefter tilbød at genindsætte de 29 i en ny struktur: 

- DSB ønsker grundlæggende en ny virksomhedskultur, hvor medarbejderne ikke længere tages med på råd, men i langt højere grad blot handler efter diktat, står der videre.

TV 2 har talt med DSB, som bekræfter, at de ligeledes har fået meldinger om en ny arbejdsnedlæggelse.