Homoseksuel cowboy vil stemme republikansk: - Jeg er selv imod homoægteskaber

I Oklahoma satte 65 procent deres kryds ved Donald Trump ved sidste valg. En af dem var den homoseksuelle cowboy Colton Buckley.

Der er kun et par dage til det amerikanske midtvejsvalg, og selvom den lille by Arnett i staten Oklahoma umiddelbart er langt væk fra de politiske beslutninger, der bliver taget i Det Hvide Hus i Washington, er valget kommet tæt på for den erklærede homoseksuelle, republikaner Colton Buckley. Ligesom ved sidste valg, er han ikke i tvivl om, hvor han skal sætte sit kryds.

- Jeg stemmer republikansk. Jeg er stolt af mit land og de ting, det står for. Jeg tror, vi har brug for at vende tilbage til nogle af de grundprincipper, der findes i vores grundlov.

Colton Buckley er 24 år gammel, homoseksuel og erklæret støtte af Donald Trump.

Han har valgt at flytte til en lille by. En by, han selv ser som det ægte USA: Her er 500 indbyggere, én købmand, én café, én kirke. Og muligvis også kun én homoseksuel:

- Alle i byen ved godt, jeg er homoseksuel. Om de så kan lide det eller ej. Men for mig er det naturligt at stemme republikansk: Jeg voksede op i et kristent hjem ude på landet. Et hjem hvor man tolkede bibelen meget tekstnært og konservativt, og hvor våben var helt naturlige. Jeg har altid haft et våben, og jeg støtter de republikanske principper. Og jeg tror på, at man godt kan forene det at være homoseksuel med at være republikaner.

Meget på spil for præsident Trump, vurderer Jesper Steinmetz Video: Jesper Steinmetz & Celina Liv Danielsen

- Den slags kommentarer rører mig ikke

Flere i Donald Trumps stab er tidligere kommet med kontroversielle udmeldinger om homoseksuelle. USA’s vicepræsident Mike Pence har blandt andet udtalt, at "homoseksuelle kan kureres”.

Traditionelt set er Republikanerne heller ikke just kendt for at kæmpe bøsser og lesbiskes sag. Men det rører ikke Colton Buckley.

- Jeg vil ikke tillade nogen, der sidder flere tusind kilometer væk i Washington, som måske ikke bryder sig om homoseksuelle mennesker, at have nogen indflydelse på, hvordan jeg har det, og hvordan jeg lever mit liv. Jeg lever et godt liv. Et liv jeg er glad for. Så den slags kommentarer rører mig ikke. Jeg ser på, hvad politikerne gør, når det kommer til skattesystemet og andre ting, der rent faktisk betyder noget.

Imod homoægteskaber

For Colton Buckley kan det være svært at møde andre med samme seksualitet. Men det gør ikke noget for den 24-årige amerikaner. Når det kommer til homoseksuelles rettigheder, er han faktisk på linje med mange andre republikanere fra den yderste højrefløj:

- Jeg er imod homoseksuelles ret til at blive gift. For mig er et ægteskab mellem en mand og en kvinde. Så jeg kan aldrig selv blive gift. Men det er et spørgsmål om ordvalg. Jeg synes, alle skal have lov til et registreret partnerskab. Ligesom i mange europæiske lande. Men et traditionelt ægteskab – det er forbeholdt mand og kone.