Ubådssagen bliver til tv-serie

Krimiserien skal laves i samarbejde med Kim Walls forældre og bliver vist på TV 2.

Peter Madsen blev for nylig idømt livstid for at mishandle og myrde den svenske journalist Kim Wall. Men det betyder ikke, at ubådssagen er på vej i glemmebogen.

For torsdag blev det offentliggjort, at der kommer en fiktionsserie baseret på sagen, som bliver vist på TV 2.

Det bliver den anerkendte danske filminstruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, der blandt andet har skrevet filmen 'Jagten' fra 2012, der skal stå bag den skandinaviske krimiserie. Et valg som fiktionschef på TV 2 Katrine Vogelsang er meget tilfreds med.

- Det er historien om en unik og spændende efterforskning og en politimand, der var nødsaget til at bruge alternative metoder for at løse sagen. Og der er ingen tvivl om, at Tobias Lindholm er den rette til at viderebringe historien til seerne med respekt for offeret og hendes familie, siger hun.

Tobias Lindholm

  • Født 5. juli 1977 i Næstved
  • Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2007
  • Har instrueret de tre anmelderroste film 'R' (2010), 'Kapringen' (2012) og 'Krigen' (2015)
  • Har herudover skrevet manuskripter til film som 'Jagten', 'Submarino', 'I lossens time' og den biografaktuelle 'Kollektivet'
  • Har vundet adskillige filmpriser både herhjemme og i udlandet, heriblandt flere Bodil- og Robert-prisen, Nordisk Råds filmpris og en pris ved Sundance Film Festival

Gerningsmanden medvirker ikke

Tobias Lindholm vil lave manuskriptet til miniserien sammen med drabschef Jens Møller fra Københavns Politi og i tæt samarbejde med Kim Walls forældre. 

Og der er taget et valg om, at Peter Madsen ikke kommer til at figurere som en karakter i serien.

- Samarbejdet med Jens Møller, Ingrid og Joachim Wall (forældrene, red.) er afgørende for denne produktion. Og jeg har ingen intentioner om at lave en kriminalserie, hvor man sympatiserer med gerningsmanden og hans forbrydelse, siger Tobias Lindholm i en pressemeddelelse.

Og jeg har ingen intentioner om at lave en kriminalserie, hvor man sympatiserer med gerningsmanden og hans forbrydelse

Tobias Lindholm, dansk filminstruktør og manuskriptforfatter

- Jeg er interesseret i de mennesker og det arbejde, der løste forbrydelsen, samt de mennesker, der skal fortsætte med at leve deres liv på trods. Derfor kommer gerningsmanden ikke til at medvirke. 

Det bliver i stedet manden, der kom til bunds i sagen, drabschef Jens Møller, som bliver hovedpersonen i serien.

Starter næste år

I forbindelse med offentliggørelsen af den kommende serie har forældrene udtalt, at de for længe siden besluttede ikke at lade datterens skæbne blive glemt, og at de har fuld tillid til, at filminstruktøren og drabschefen fortæller historien med det rette fokus.

Serien kommer til at køre under navnet 'The Investigation' (på dansk 'Efterforskningen', red.) og bliver produceret af danske Miso Film i samarbejde med TV 2 Danmark, svenske TV4, C More, Outline Film og TV 2 Norge.

Optagelserne ventes at begynde næste år og munde ud i seks afsnit.

Nægter sig skyldig

Den 47-årige ubådsbygger Peter Madsen blev 26. september 2018 idømt livstid i Østre Landsret for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall i august 2017.

Han har siddet fængslet siden 11. august 2017, hvor han blev reddet i land i Dragør Havn, efter ubåden Nautilus sank i Køge Bugt.

Peter Madsen var tiltalt for drab, anden seksuel omgang end samleje, usømmelig omgang med lig og flere brud på søfartslovgivningen.

Ubådsbyggeren har hele tiden nægtet sig skyldig i både drab og seksuel mishandling, men har erkendt partering, og han har også tilstået brud på søfartslovgivningen, men nægtet, at det skal være sket under særligt skærpende omstændigheder.