Regeringen vil ændre optagelsessystemet til landets universiteter

Der skal mindre fokus på høje karakterer, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) på et pressemøde.

Regeringen vil ændre på optagelsessystemet på landets universiteter, så der i mindre grad bliver lagt vægt på høje karakterer.

Det siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) på et pressemøde mandag, hvor han præsenterer regeringens nye uddannelsesudspil på CBS.

- Vi skal skrue ned for karakterræset. Man kan sagtens blive en god læge eller psykolog, selv om man ikke har 10 i snit, siger han.

Lettere at tage en pause

Ministeren gæster universitetet for at præsentere regeringens nye udspil "Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden", og her står mere frihed til de studerende øverst på ønskelisten.

De studerende skal blandt andet i højere grad være i stand til at tage en pause fra studiet for at samle erhvervserfaring. 

- Det er ikke længere sådan, at læser man jura, bliver man advokat, siger uddannelses- og forskningsministeren til TV 2.

- Det hele er mere rodet, og derfor skal man kunne rode mere på sin uddannelse ved at kombinere fagligheder og ved at kunne stoppe efter sin bachelor og tage sin kandidat, efter man har arbejdet nogle år. 

Derfor skal studerende have mulighed for at vende tilbage til kandidatuddannelsen tre år efter en endt bachelor, hvis det står til regeringen. I dag skal studerende starte direkte efter bachelor for at være sikret optag på overbygningen.

Det er det første større udspil, som den nyligt udnævnte minister Tommy Ahlers er hovedarkitekt på.