Reol væltede ned over børn og pædagoger i børnehave - fem på hospitalet

16x9
Det var garderoben her, der onsdag middag væltede ned over tre børn og to pædagoger i en børnehave i Rødkærsbro. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

En reol i en garderobe væltede ned over tre børn og to pædagoger i Rødkærsbro Børnehus. Ingen er i livsfare, men der er sket knoglebrud.

Børn, forældre og pædagoger i institutionen Rødkærsbro Børnehus vest for Bjerringbro er rystede efter et alvorligt uheld i børnehuset kort før klokken 12, som betød, at tre børn og to pædagoger måtte køres på Viborg Sygehus.

Uheldet skete, da en reol i en garderobe væltede ned over de tre børn, en 5-årig pige, en 4-årig dreng og en 5-årig dreng, samt to kvindelige pædagoger på 53 og 48 år.

- Der er ingen, der er i livsfare, men nogle har pådraget sig knoglebrud, siger Anders Olesen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2.

Der var fire børn og de to voksne til stede i børnehuset, da uheldet skete klokken 11.48.

- Alle forældre er blevet underrettet. Og Viborg Sygehus har sendt et akutteam med psykologhjælp til børnehuset, siger Anders Olesen.

Kender ikke årsag til uheld

I en pressemeddelelse fra Viborg Kommune om hændelsen oplyses det, at man endnu ikke kender årsagen til uheldet.

- Årsagen til ulykken kendes ikke på nuværende tidspunkt. Der er tilkaldt teknikere til at gennemgå hele børnehuset, hedder det i pressemeddelelsen.

Rødkærsbro Børnehus har plads til 120 børn og flyttede i nye lokaler sidste år. Ifølge Viborg Kommune er arbejdstilsynet også involveret i sagen.