Coop-chef til butikker: Drop medarbejdere i skolealderen

16x9
(ARKIV) Foto: Preben Madsen / Scanpix Denmark

Arbejdsmiljøchef i Coop fortæller, at de som følge af skærpede krav fra Arbejdstilsynet blandt andet har fået en bøde på 140.000 kroner.

Medarbejdere under 15 år kan i fremtiden blive en sjældenhed i Coop-butikker landet over.

Ledelsen i supermarkedskæden, der blandt andet har Kvickly, Irma, Fakta og Superbrugsen i sin fold, opfordrer nu ledere i sine 1200 butikker til at "tænke sig om", inden de ansætter medarbejdere i aldersgruppen 13-15 år. I dag har virksomheden cirka 2000 ungarbejdere i aldersgruppen.

Thomas Hermann, der er arbejdsmiljøchef i Coop, fortæller til TV 2, at opfordringen fra ledelsen kommer, fordi Arbejdstilsynet har øget deres fokus på, hvad der foregår, når de unge arbejder.

Fik bøde på 140.000 kroner

Ifølge DR fik Coop i 2017 otte påbud, og i år har supermarkedskæden foreløbigt modtaget fem påbud. Påbud, der medfører bøder fra myndighederne.

- Har du en ansat, som går i folkeskole, kan du ikke vende ryggen til, når de arbejder, for hvis de gør noget dumt, så er det dit ansvar, uanset hvor godt du har instrueret dem, forklarer Thomas Hermann.

Han fremhæver en situation med en ung medarbejder i en af Coops butikker, der medførte et påbud fra Arbejdstilsynet og en bøde på 140.000 kroner.

- En af vores unge medarbejdere fik fingeren i klemme, da han arbejdede med en maskine i en slagterafdeling. Han siger selv, at han godt vidste, at han ikke måtte gøre den ren, mens den var i gang.

- Det gjorde han så alligevel, og det kostede os en stor bøde, siger Thomas Hermann.

Opfordrer ikke til fyringer

Ifølge arbejdsmiljøchefen er det op til butikkerne selv, om de vil beholde de medarbejdere, der arbejder i en af Coops butikker nu, og som er i aldersgruppen.

- Jeg går ikke ud og siger, "fyr dem". Jeg siger, "lad være med at ansætte dem", fordi det er svært for vores ledere at designe et job til folkeskoleelever, som reglerne er i dag.

Ifølge DR kan Arbejdstilsynets tilsynschef, Lars Tue Toft, ikke genkende Coops oplevelse af, at reglerne på området er skærpet. Han mener tværtimod, at de er blevet lempet – og at de påbud, som Coop har fået, handler om, at de unge udfører farligt arbejde.

- Vi ser, at unge arbejder med farlige maskiner, det kan være en flaskeautomat, og der er en risiko for at komme til skade, og det kan udløse et påbud, siger han til DR.

Minister vil drøfte sagen

Ifølge Thomas Hermann betyder reglerne, som de er i dag, at ledere i Coop ikke kan lade medarbejdere, der går i folkeskole, være alene. Og dermed kan det ikke betale sig at ansætte medarbejdere i den aldersgruppe.

- Det vil kræve, at vi har en leder, der står og holder øje med alt, hvad de unge foretager sig, når de er på arbejde. Hvis ikke de gør det, risikerer butikkerne kæmpe bøder, siger han.

Ifølge Ritzau skal Arbejdstilsynet og detailkæden Coop mødes for at drøfte, om arbejdsmiljøreglerne for at have skolesøgende børn under 15 år ansat er blevet for strikse.

Når mødet er afholdt, vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) følge op og vurdere, om der er behov for at ændre reglerne.

- Vi må se på, om der er behov for at lave en bedre vejledning, som følger op på den bekendtgørelse, der foreligger, siger ministeren.

Han kalder det "rigtigt fornuftigt" for unge at have et fritidsjob.