Flere sommerhuse i brand - større område evakueret

Evakuerede beboere i området fik ifølge TV 2's oplysninger lov at vende tilbage til deres sommerhuse lørdag eftermiddag.

Et sommerhus er nedbrændt, og op mod fire andre er lettere skadet, efter en brand brød ud i området ved Tobaksvej, Stumpen og Moreavej Blokhus ved Vesterhavet.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Branden opstod lørdag klokken 11 og var i starten ude af kontrol. Folk blev bedt om at holde sig væk, da det var livsfarligt at opholde sig i området. Samtidig vurderede politiet, at der var risiko for, at branden bredte sig yderligere.

Klokken 13.15 lyder meldingen, at branden nu er under kontrol og er blevet inddæmmet. En efterslukning er fortsat i gang i området.

Ifølge Nordjyllands Politi startede det som en naturbrand, som i en hastig fart spredte sig til minimum to sommerhuse i området.

Sommerhuse i en radius af et par hundrede meter blev evakueret på grund af brand i Blokhus.
Sommerhuse i en radius af et par hundrede meter blev evakueret på grund af brand i Blokhus. Foto: Charlotte Lundorf Brokholm / Privatbillede

Sommerhusområdet er med spredt beplantning, og det hele er ifølge politiet knastørt. Ifølge vagtchefen er stort set alle sommerhusene i området beboet i øjeblikket.

- Det brænder lige op og ned ad sommerhuse, fortalte han til Ritzau.

Ambulance set forlade området

TV 2 har talt med Thomas Velling, som er i et sommerhus omtrent 100-150 meter fra branden. 

- Vi kan se, at der er et sommerhus, der er helt i flammer nu. Det er fuldstændig brændt ud. Så er der også ild i klitterne, hvor brandmænd går rundt og prøver at bekæmpe ilden, fortæller han ved omkring klokken 12.30.

Han fortalte videre, at en ambulance var set forlade området med en person. Det har dog ikke været muligt for TV 2 at få bekræftet, om nogen er kommet til skade.

Nordjyllands Politi melder, at det er livsfarligt at opholde sig i området på grund af branden. Video: TV 2 Nord

Evakuering i gang

I alt har der tale om et område i en radius af et par hundrede meter, der er blevet evakueret.

TV 2 erfarer at beboerne senere lørdag fik lov at vende tilbage til deres sommerhuse. 

Det virker til at være ret omfattende

Karsten Højrup Kristensen, vagtchef hos Nordjyllands Politi

I alt har Beredskabsstyrelsen Nordjylland assisteret med 14 mand, autosprøjte, slangegruppe og to tankvogne. Det oplyste beredskabet på Twitter.

- Vi har mange folk på stedet, der har travlt med at arbejde, så vi kan ikke lige nu sige noget om, hvor omfattende det er. Men det virker til at være ret omfattende, lød det fra Karsten Højrup Kristensen til Ritzau.

Brandvæsenet og politiet vil fortsat være til stede i området i de næste timer.

Sommerhusområdet ligger omkring fem kilometer fra Fårup Sommerland.