Frokostdeltagere blev forgiftet: - Vi spiste helt gængse ting

En af de udskrevne pensionister fra Sønderborg fortæller, at bakterierne kan komme "fra hvad som helst".

5 af de 11 pensionister, der har været indlagt med mistanke om pølseforgiftning, er nu udskrevet igen.

Men de har ikke selv nogen forklaring på, hvordan deres hyggelige sammenkomst kunne ende så dramatisk, fortæller Rasmus Caspersen, der er en af de fem udskrevne patienter.

- Jeg har ikke haft symptomer selv. Men jeg har spist mad, der kunne være sygdomsfremkaldende, og har været sammen med mennesker, der er blevet syge, så jeg har haft potentialet, siger han.

Han har spekuleret på, hvad smittekilden har været, men har ikke kunnet komme i tanke om noget mistænkeligt. Gruppen af pensionister havde først spist middag sammen fredag, og lørdag formiddag spiste de igen sammen - denne gang en brunch hjemme hos Rasmus Caspersen og hans kone.

Men han kan ikke komme i tanke om, at nogle af de ting, som de serverede til brunch, i særlig grad skulle påkalde sig mistanke.

- Det er en lang liste af almindelige ting, man får, når man inviterer gode venner på brunch og frokost. Rundstykker, ost og pålæg. Gængse ting, som alle sammen var købt i butikker her i Sønderborg. Det er mærkeligt. Jeg ved, det kan være hvad som helst. Der er ingen grund til at gætte, for vi får det nok at vide med stor nøjagtighed, siger han.

I bedring

De 11 blev indlagt lørdag aften og natten til søndag. Nogle havde alvorlige symptomer på forgiftning - to måtte således i respirator for at få stabiliseret vejrtrækningen - mens andre ikke havde symptomer.

Mandag er de to værst ramte imidlertid ude af respiratoren igen, mens fem andre altså er blevet udskrevet.

- Status mandag morgen er, at de syv patienter, der er indlagt her, har det godt efter omstændighederne, fortalte Bjarne Dahler-Eriksen, der er lægefaglig direktør i Sygehus Sønderjylland, til TV 2.

De fire andre er indlagt på Odense Universitetshospital, i Flensborg og på Rigshospitalet i København, hvor man ikke har ønsket at fortælle om deres tilstand.

Alt er lagt i poser

Fordi Rasmus Caspersen var vært ved det ene af de to måltider, som gruppen af pensionerede kolleger satte til livs sammen, er han blevet involveret i Fødevarestyrelsens jagt på smittekilden.

- Jeg har tjekket al vores mad igennem og lagt det i små poser til Fødevarestyrelsen. Med navn på leverandører og så videre, fortæller han.

Han tror dog ikke, at hans kone og hendes kolleger stopper deres årlige sammenkomst på grund af dette års dramatiske begivenheder. Han er faktisk sikker på, at de også vil mødes til næste år:

- Så har de også noget nyt at snakke om, siger han.