Reddede 4-årig søn ud af brand: - Havde jeg ventet ét minut, havde jeg ikke fået ham ud

16x9
Anders Eigen Glaser-Møller reddede sin 4-årige søn Niels-Christian ud fra en brændende lejlighed på Frederiksberg. Foto: Privatfoto

En hurtig reaktion fra en far sørgede for, at hele familien slap ud af den brændende lejlighed med livet i behold.

Alle ville have gjort som Anders Eigen Glaser-Møller.

Det mener han i hvert fald selv.

Onsdag eftermiddag brød en brand ud i hans lejlighed på fjerde sal på Nyvej i København, hvor han var hjemme med sine tre små sønner.

- Tvillingerne, de to yngste, lå inde på værelset. Den ene sov, mens den anden lå og lavede et eller andet på sin iPad, da jeg inde fra stuen hørte et højt brag. Jeg nåede lige at tænke, "hvad har de nu lavet af ulykker", inden jeg kunne lugte røgen, siger han til TV 2.

På værelset var en brændende væg faldet ned ved sengen, og den yngste tvilling, Niels-Christian, var fanget bag flammerne.

Anders Eigen Glaser-Møller handlede instinktivt, fortæller han. Handlede, "som enhver far ville gøre i den situation":

- Jeg greb ind bag den brændende væg og fik armen om Niels-Christian. Jeg fik hurtigt trukket ham til mig og løb ud af lejligheden med ham i armene og de to andre drenge ved min side, husker han.

Brand spredte sig hurtigt

Han har aldrig set ild sprede sig så hurtigt. Brandårsagen er ikke endeligt fastlagt, men Anders Eigen Glaser-Møller mener selv, det var en elektrisk brand, og på grund af forårsvarmen havde familien flere vinduer åbne for at skabe gennemtræk. Det, mener faren, var også med til at puste ekstra til ilden.

- Havde jeg ventet ét minut, havde jeg ikke fået Niels-Christian ud. Havde jeg ventet to, var ingen af os kommet ud, konstaterer Anders Eigen Glaser-Møller.

Anders Eigen Glaser-Møller reddede sin 4-årige søn fra at blive brændt inde.
Anders Eigen Glaser-Møller reddede sin 4-årige søn fra at blive brændt inde. Foto: Privatfoto

Nede på gaden blev faren mødt med rosende ord fra både politi og brandvæsen. "De var så søde at kalde mig en helt, da vi kom ud fra opgangen", husker Anders Eigen Glaser-Møller, og myndighederne er ikke alene om rosen.

Også Anders Eigen Glaser-Møllers ekskone, May Bjerre Eiby, valgte efterfølgende at hylde ham på Facebook.

- Jeg synes, vi skal hylde mine børns far, som i aftes (onsdag aften, red.) reddede vores tre små drenge ud fra en brændende lejlighed i sidste øjeblik, skrev hun.

Bare glad for at overleve

Alle tre børn og faren blev kørt på hospitalet, hvor de blev tjekket for røgforgiftning. De slap alle uden voldsomme kvæstelser.

- Niels-Christian er forbrændt på arme og ben. Nu er han på smertestillende i 10 dage og pakket ind i vat, så han skal nok komme sig. Selv svitsede flammerne bare lidt af toppen af mit hår, men jeg skulle alligevel til frisøren, så jeg vil næsten sige, at det er en forbedring, siger han og griner i telefonen.

Så bliver hans stemme alvorlig:

- Vi er bare glade for, vi overlevede. Var det sket om natten, havde vi ikke haft en chance.

Anders Eigen Glaser-Møller har selv kun masser af ros til brandvæsnet, som, ifølge ham, var der inden for meget få minutter, efter branden var brudt ud.

38 mand var sendt til Nyvej for at få branden under kontrol. En brand, der kunne ses på flere kilometers afstand:

Flere beboere er blevet evakueret på grund af en brand, som har bredt sig til en tagryg.

Drengene og Anders Eigen Glaser-Møller er flyttet ind hos ekskonen, mens de venter på at blive genhuset. Også Anders Eigen Glaser-Møllers søster, der boede i nabolejligheden, venter på genhusning, og ud fra skaderne på de to lejligheder, kommer de alle til at vente et års tid, før de igen kan flytte ind i deres hjem på Nyvej på Frederiksberg.