Stor aktion på skole efter anmeldelse med konkret pigenavn - tre havde navnet

En anmeldelse fik politiet til at opfordre studerende og lærere fra HF & VUC Nordsjælland til at barrikadere sig i klasselokalerne.

Det var en anmeldelse om en bevæbnet person og et fornavn på en kvindelig studerende, der tirsdag morgen fik Nordsjællands Politi til at møde talstærkt op på HF og VUC Nordsjælland i Helsingør.

Det oplyser politiet på Twitter.

Anmeldelsen fik på beordring fra politiet elever og lærere til at låse sig inde i klasselokaler og blokere indgange til skolen.

Politiet søgte efter tre kvinder på skolen, der hedder det nævnte navn.

To af dem kom hurtigt i politiets varetægt, mens den tredje ikke var i skole i dag. Den tredje blev fundet på sin egen bopæl.

Tirsdag over middag er alle tre kvinder blevet forhørt og løsladt, oplyser politiet og tilføjer, at de arbejder hen imod, om anmeldelsen kan være falsk.

Der var tidligere på dagen massivt opbud ved HF & VUC Nordsjælland i Helsingør.
Der var tidligere på dagen massivt opbud ved HF & VUC Nordsjælland i Helsingør. Foto: Bjørn Nielsen

Ingen løsnede skud på skolen

I formiddags gik der rygter om, at der var blevet affyret skud, og nogen var blevet ramt. Men omkring klokken 10 oplyste Nordsjællands Politi, at der ikke var løsnede skud på skolen. 

- Vi fik en anmeldelse omkring klokken 9, som gav anledning til at tage hen på skolen og lave nogle politimæssige undersøgelser.

- Eleverne er blevet bedt om at gå ind klasseværelserne og blive der indtil videre, siger pressetalsmand for Nordsjællands Politi, Henriette Døssing, til TV 2.

Elev er bange for muligt skyderi

En af elevere, som var til stede på skolen, har over for TV 2 fortalt, at de tirsdag middag ikke længere er låst inde i klasselokalerne.

Ligesom andre personer på skolen fik hun tidligere at vide af politiet, at alle skulle blive i klasselokalerne og lukke eller blokere dørene.

Omkring klokken 10.30 sad hun fortsat i et af skolens klasselokaler. Dengang var hun nervøs.

- Jeg tror også, det er sådan de fleste andre har det, svarer eleven, som har snakket med en betjent ud af vinduet.

- Han sagde, at de havde fået et opkald om en mulig trussel om skoleskyderi, så hvis det er et skoleskyderi, er jeg bange for at blive ramt, eller at andre bliver ramt.

Nordsjællands Politi vil være til stede på skolen i Helsingør resten af dagen for at foretage flere undersøgelser.