SAS bestiller 35 nye fly

16x9
SAS køber nye fly for 25 milliarder kroner. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

SAS præsenterer nye fly.

Det skandinaviske flyselskab SAS har været på indkøb og sikret sig 50 nye fly af typen Airbus A320neo. Det skriver SAS i en pressemeddelelse.

- For lidt over et år siden begyndte vi at indfase helt nye Airbus A320neo'er, og siden da har vi fået meget positive tilbagemeldinger fra vores kunder.

- Derfor er jeg glad for, at vi gennem denne ordre kan fortsætte med at forbedre og investere i vores tilbud til kunderne, skriver administrerende direktør for SAS Rickard Gustafson i en pressemeddelelse.

Indkøb for knap 24 milliarder kroner

15 af de nye fly bliver leaset fra andre selskaber, mens SAS har købt 35 styk. Det sker til en pris på fire milliarder dollar eller omkring 24 milliarder danske kroner.

Flyene bliver leveret fra 2019 til 2023, skriver SAS.

Luftfartsselskabet har allerede mange fly af typen A320neo, der har en særdeles god brændstoføkonomi. Derfor vil ordren ikke bare give en besparelse på brændstofregningen, der er afgørende i luftfart. Den vil også gøre SAS' flåde mere ensartet.

- Ordren giver os adgang til markedets mest effektive fly og gør det dermed muligt for os at øge vores effektivitet yderligere, skriver Rickard Gustafson.