To skibe kollideret i Storebælt - containere ligger i vandet

Der er gået hul på skroget af begge skibe. Ifølge Forsvaret er der dog ingen fare for hverken olieforurening, eller at skibene skal synke.

To skibe er kollideret i Storebælt.

Anmeldelsen om kollisionen løb ind til Forsvarets Operationscenter klokken 6.30 i morges.

- Vi er endnu ikke bekendt med årsagen til, at de er kollideret, siger Klaus Thing Rasmussen, som er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter.

Efterfølgende er det kommet frem, at begge skibene, kort før de stødete ind i hinanden, drejede ind foran hinandens sejlretninger.

Forsvaret har sendt helikopter, en hjemmeværnskutter og et flådefartøj af sted til ulykkesstedet, som ligger nord for Romsø.

Begge skibe har taget skade

Ifølge vagtholdslederen er der ved kollisionen gået hul på skroget af begge skibe - et handelsskib og et containerskib. Der er tale om BBC Neptune, et liberiansk handelsskib, samt containerskibet Delphis Gdansk fra Hong Kong. Skaderne er dog sket over vandlinjen, så der umiddelbart ikke er nogen fare på færde.

- Og der er heller ingen tegn på olieforurening, siger Klaus Thing Rasmussen.

Ved ulykken er der faldet syv containere i vandet fra det ene skib, som man nu skal i gang med at fiske op. Desuden skal de to skibe sejles til et sted, hvor de ikke ligger i vejen for den øvrige skibstrafik.

- Som de ligger nu, ligger de nemlig ikke så hensigtsmæssigt, siger vagtholdslederen.

Hvor længe oprydningen kommer til at tage, er endnu uvist.