Politiet efterforsker brud på tavshedspligt under prins Henriks indlæggelse

16x9
Politiet bekræfter over for Ekstra Bladet, at de efterforsker, hvorvidt en ansat på Rigshospitalet har brudt sin tavshedspligt. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Politiet har modtaget en anmeldelse fra en borger.

Københavns Politi efterforsker en sag om muligt brud på tavshedspligt under prins Henriks indlæggelse.

Det bekræfter politiet over for Ekstra Bladet og TV 2.

Ifølge avisen drejer det sig om en unavngiven kilde fra Rigshospitalet, som angiveligt har brudt sin tavshedspligt ved at fortælle journalist, forfatter og kongehusekspert Trine Villemann, at prins Henrik var døende. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Delte information live i radioen

Trine Villemann delte informationen direkte på Radio 24syv, efter kongehuset havde udsendt en pressemeddelelse, hvor der stod, at prins Henriks tilstand var alvorligt forværret.

Trine Villemann tilføjede i den sammenhæng, at en kilde inden for hospitalets mure havde fortalt hende, at prins Henrik var døende.

- Det ville jeg nu nok have sagt alligevel, selv om jeg ikke havde min kilde. Jeg er jo en gammel hest i det her spil, og når kongehuset udsender sådan en pressemeddelelse, så er det jo ikke fordi, han har fået influenza. Udover pressemeddelelsen har jeg altså også et menneske på Rigshospitalet, der har fortalt mig ligeud, at prins Henrik er døende, siger Trine Villemann til Ekstra Bladet.

Har modtaget anmeldelse fra en borger

Politiet bekræfter sagen over for Ekstra Bladet:

- Vi har modtaget en anmeldelse fra en borger, der har hørt Villemann i radioen og efterfølgende har kontaktet os og sagt, at der må være tale om et brud på tavshedspligten. Så vi har sat en efterforskning i gang, og vi har afhørt Villemann, lyder det.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at Trine Villemann ikke er sigtet i sagen, men er blevet afhørt som vidne.

Indlagt på Rigshospitalet i januar

Prins Henrik blev den 28. januar indlagt på Rigshospitalet efter en rejse i Egypten. Kongehuset oplyste i en pressemeddelelse, at prins Henrik havde været indlagt i nogle dage under rejsen.

Det viste sig, at Prinsen havde en godartet tumor i venstre lunge. Han blev siden behandlet for lungeinfektion på infektionsmedicinsk afdeling og opholdt sig efter udskrivelsen på Fredensborg Slot.

Her var han, indtil han i en alder af 83 år tirsdag den 13. februar sov stille ind.

Prins Henriks sygdomsforløb
2018
13. februar
Sov stille ind
Omgivet af Dronningen og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, sov prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot. Han blev 83 år. 
13. februar
Flyttet til Fredensborg Slot
I en pressemeddelelse oplyser Kongehuset, at prins Henrik er flyttet fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.
Her ønsker han at tilbringe sin sidste tid, fortælles det.
Prinsens tilstand er fortsat alvorlig.
9. februar
Tilstand alvorligt forværret
I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henriks tilstand desværre er "alvorligt forværret."

Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med vinter-OL, og er på vej til Danmark.
2. februar
Tumor i venstre lunge
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. "Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet," skriver Kongehuset.

Kongehuset oplyser videre, at prins Henrik "i dag vil blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion."

Ifølge kongehuset skulle prins Henrik tage ophold på Fredensborg Slot efter udskrivelsen fra Rigshospitalet på en ikke nærmere angivet dato.
28. januar
Indlagt efter rejse til Egypten
Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet i forlængelse af sygdom opstået på en rejse i Egypten.

Prinsen blev ifølge kongehuset "nogle dage før" indlagt på et hospital i Egypten og er "kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet." 
2017
6. september
Prins Henrik lider af demens
I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henrik har fået konstateret demens: 

"Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen."
13. august
Tiltagende smerter i højre ben
Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben efter den operation, som prins Henrik fik foretaget i midten af juli, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Prinsen bliver behandlet medicinsk og "der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt," lyder det.

Prins Henrik blev udskrevet fra Rigshospitalet den 22. august.
17. juli
Operation i lysken
Kongehuset oplyser, at prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar på grund af forsnævringer på pulsårerne.
14. juli
Overført til Skejby Sygehus
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet overført til Skejby Sygehus i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.
13. juli
Infektion i benet
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet.
2013
Opereret for kuskefingre
Prins Henrik er flere gange blevet opereret for kuskefingre.
2008
Problemer med den ene skulder
Prins Henrik bliver i juli opereret for problemer i den ene skulder.
2007
Bronkitis
Under et besøg i Sydkorea får prins Henrik bronkitis, og han bliver indlagt på et militærhospital i Seoul.
2006
Fald på Malta
Under et besøg på Malta falder prins Henrik og kommer galt af sted med det ene ben. Det efterlod et sår på skinnebenet, som ikke ville hele.
1997
Frygt for lungekræft
Prins Henrik bliver i sommeren 1997 undersøgt for lungekræft. Det blev senere udelukket, men problemerne med lungerne fik efterfølgende prins Henrik til at stoppe med at ryge.
1995
Prins Henrik bliver opereret for en diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg.